Problem z SGH D900i

Witam! Mam problem i zarazem ogromną prośbę. Problem mój wygląda następująco:

—> kupiłam ostatnnio telefon SGH D900i wraz z płytką i USB.

—> Płytke zainstalowałam z programem Samsung PC Studio.

—> I kiedy podłączam kabel USB do komputera to nie wykrywa mi w ogóle telefonu.

Nie wiem co jest grane :confused: Chciałabym wrzucić kilka piosenek na telefon, a nie potrfaię. Aha i nie posiadam narazie karty pamięci. Mam troche pamięci na telefonie więc spokojnie kilkanaście piosenek mi się zmiesci. Proszę o pomoc co mogę zrobić i jak to zrobić. Najlepiej po kolei krok po kroku :slight_smile: Byłabym ogromnie wdzięczna. Z góry dziękuje :slight_smile:

Witam!

Wejdź w MENU => USTAWIENIA => TELEFON => USTAWIENIA USB

Tam masz 3 opcje do wyboru MODEM, PAMIĘĆ MASOWA, PICTBRIDGE.

Jeśli się laczysz poprzez program samsung studio wybierz opcje MODEM

Natomiast jesli bedziesz korzystala w przyszlosci z karty pamieci to zmien opcje na PAMIEC MASOWA(bedzie traktowany jako dysk wymienny).

Pozdrawiam!

Właczyłam MODEM ale i tak bez zmian :confused: Dalej go nie wykrywa :confused: Proszę pomóżcie :slight_smile:

a jeszcze jak wlaczasz SAMSUNG PC STUDIO to pisze w prawym dolnym rogu not connected? jesli tak to w lewym gornym rogu kliknij na FILE=>CONNECTION…=> tu wybierz USB i klinij CONNECT

Zrobiłam tak i dalej mi pisze ze nie podłaczony :confused: Co robic? :confused:

Aha i jeszcze jak załączam PC studio to pisze Awaria portu COM. aLe mozna normalnie wejsc w program. co robic?

spróbuj odinstalowac ten program i na spokojnie zainstalować od nowa.

Chętnie tylko jak wkładam płytke to nie mam nic natej płytce okazuje sie :confused: Tak jakby sie z niej usunął program :confused: Dlatego sciagnęłam od kolegi z płytki :confused: Apozatym juz 2 razy odinstalowywałam go i zainstalowałam na now o i to samo :confused:

wejdz na strone samsunga tam sa do sciagniecia oryginalne oprogeamowania moze pomoze

ok spróbuje

http://www.samsung.com/pl/support/downl … d=01013000

na tej stronie masz do sciagniecia program PC STUDIO oraz sterowniki USB, odinstaluj tamto i sprobuj na tym zaszalec moze pojdze :slight_smile:

Oby się udało :slight_smile: narazie instaluje wszytsko.

Zainstalowałam wszystko i niestety bez zmian :confused: Nie wiem już co robić… Najlepsze jest to, że jeżeli by coś wykryło to bym miała taka ikonke małego komputerka na telefonie a nie mam nic :confused: załączam kabel i tylko taki dzwięk i nic wiecej a na kompie nie wyswietla sie nic ze znaleziono nowe urzadzenie czu cos w tym stylu. W dalszym ciągu prosze o pomoc :frowning:

niestety ja juz nie pomoge.

U mnie na tel nie pokazuje sie zadna ikonka komputerka po podlaczeniu takze to nie koniecznie musi byc,a dzwiek po podlaczeniu to raczej dobra oznaka.

Poproboj zmieniac te ustawienia w tel oraz w programie.

to wszystko co moglem zrobic, zycze sukcesu i pozdrawiam!

No w każdym razie dziękuję bardzo za chęci :slight_smile: