Problem z siecią wifi

Witam.
Mam taki problem, a raczej dyskomfort z połączeniem z siecią. Mianowicie mój komputer łączy się z routerem poprzez wifi i problem polega na tym, że gdy chcę otworzyć jakąś stronę to przeglądarka mieli i mieli, a dam tylko napraw problemy, nawet nie musi kończyć wyszukiwania do końca bo po ok 2 sekundach strona się otwiera, klikam na anuluj szukania problemów i śmiga do momentu otwarcia nowego adresu strony. Znów czynność trzeba powtórzyć i jest ok. Tylko trochę to denerwujące tak za każdym razem klikać na rozwiąż problemy… Ktoś może coś pomóc ? Wydaje mi się, że router pracuje ok, tylko system coś wariuje…

Pokaż ustawienia sieci? Z nimi będzie łatwiej coś wygłówkować…

o to chodziło??

Na routerze ustaw niższy kanał dla WiFi bo na 13tym wiele urzadzen ma problemy z połączeniem. Spróbuj kanał 7 lub 8 w routerze ustawić.

tutaj foto ustawień wifi na routerze

to co tutaj mam zmienić???

Zmieniłem kanał na 7 i niestety nie pomogło?? A może to jakiś problem z DNS ?

Mozesz jesliw routerze się da ustawić dla LAN DNSy, wkleic googlowe: 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Na zrzucie masz włączony automatyczny wybór kanału, a nie na siedem. Ustaw kanał nie parzysty i testuj :slight_smile:

1 polubienie

Zmieniłem z auto na 7. Jak da radę to pobawię się tymi dns

Nie da się moim routerze ustawić ręcznie dns. Dalej problem występuje mimo zmiany kanału :frowning: dalej by otworzyć stronę muszę kliknąć na napraw sieć … Ehhhh

Jeśli problemem jest niewłaściwy kanał to zmienianie go na czuja nic nie da
Pobierz i przeskanuj Wi-Fi programem inSSIDer https://www.dobreprogramy.pl/inSSIDer,Program,Windows,17095.html

Niestety nowsze wersje są płatne ,tu masz link do ostatniej darmowej , na Win 10 też działa.

Warto wcześniej sprawdzić czy niema aktualizacji firmware do twojego Routera .

Hmm robiłem to tym programikiem i kilkoma innymi, pokazywało, że dla mnie najlepszy będzie kanał 9 tak też ustawiłem, wydaje mi się, że problem jest po stronie systemu, bo na smartfonach strony normalnie się otwierają :frowning:

Sprawdź jeszcze to
Uruchom wiersz poleceń jako administrator , teraz po kolei wpisz poniższe komendy ,po każdym wprowadzeniu komendy klikasz na Enter ,jak zakończy wpisz kolejną komendę i tak do końca po czym uruchom ponownie komputer .

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig/release
ipconfig/renew
ipconfig/flushdns

Jak ci Plus blokuje zmianę DNS?

http://192.168.2.1/lanst.htm?rc=

obraz

hmm. Udało mi się zmienić dns i wgrać najnowszy firmware routera… Ehh nie mam już pomysłów, wydaje mi się, że to będzie problem po stronie operatora… Jutro zadzwonię do plusa

1 polubienie