Witam.
Mam taki problem, a raczej dyskomfort z połączeniem z siecią. Mianowicie mój komputer łączy się z routerem poprzez wifi i problem polega na tym, że gdy chcę otworzyć jakąś stronę to przeglądarka mieli i mieli, a dam tylko napraw problemy, nawet nie musi kończyć wyszukiwania do końca bo po ok 2 sekundach strona się otwiera, klikam na anuluj szukania problemów i śmiga do momentu otwarcia nowego adresu strony. Znów czynność trzeba powtórzyć i jest ok. Tylko trochę to denerwujące tak za każdym razem klikać na rozwiąż problemy… Ktoś może coś pomóc ? Wydaje mi się, że router pracuje ok, tylko system coś wariuje…
Pokaż ustawienia sieci? Z nimi będzie łatwiej coś wygłówkować…
Na routerze ustaw niższy kanał dla WiFi bo na 13tym wiele urzadzen ma problemy z połączeniem. Spróbuj kanał 7 lub 8 w routerze ustawić.
Zmieniłem kanał na 7 i niestety nie pomogło?? A może to jakiś problem z DNS ?
Mozesz jesliw routerze się da ustawić dla LAN DNSy, wkleic googlowe: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Na zrzucie masz włączony automatyczny wybór kanału, a nie na siedem. Ustaw kanał nie parzysty i testuj 
Zmieniłem z auto na 7. Jak da radę to pobawię się tymi dns
Nie da się moim routerze ustawić ręcznie dns. Dalej problem występuje mimo zmiany kanału
dalej by otworzyć stronę muszę kliknąć na napraw sieć … Ehhhh
Jeśli problemem jest niewłaściwy kanał to zmienianie go na czuja nic nie da
Pobierz i przeskanuj Wi-Fi programem inSSIDer https://www.dobreprogramy.pl/inSSIDer,Program,Windows,17095.html
Niestety nowsze wersje są płatne ,tu masz link do ostatniej darmowej , na Win 10 też działa.
Warto wcześniej sprawdzić czy niema aktualizacji firmware do twojego Routera .
Hmm robiłem to tym programikiem i kilkoma innymi, pokazywało, że dla mnie najlepszy będzie kanał 9 tak też ustawiłem, wydaje mi się, że problem jest po stronie systemu, bo na smartfonach strony normalnie się otwierają 
Sprawdź jeszcze to
Uruchom wiersz poleceń jako administrator , teraz po kolei wpisz poniższe komendy ,po każdym wprowadzeniu komendy klikasz na Enter ,jak zakończy wpisz kolejną komendę i tak do końca po czym uruchom ponownie komputer .
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig/release
ipconfig/renew
ipconfig/flushdns
hmm. Udało mi się zmienić dns i wgrać najnowszy firmware routera… Ehh nie mam już pomysłów, wydaje mi się, że to będzie problem po stronie operatora… Jutro zadzwonię do plusa