Problem ten był poruszany wielokrotnie na forum, jednakowoż po zapoznaniu się z opisami rozwiązań dalej nie moge sobie poradzic.
Problem polega na tym że dwa XP-eki są połączone WI-Fi. Udostępnienie drukarek i plików włączone usługa serwer na obu włączona. Jednak jeden z kompów nie może się połączy z drugim. A jeden z drugim może. Ogólnie mówiąc wlan działą tylko problem tkwi w udostępnianiu plików. Kiedy chce się połączy pokazuje się taki komunikat:
" \Serwer nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego
zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby
uzyskać uprawnienia dostępu. Nie można odnaleźć ścieżki sieciowej. "
Dodam że grupa robocza ta sama oraz w ff wszystko nastawione tak jak trzeba. Moge jeszcze dodac że jeden komp jest jeszcze połączony crossem z laptopem(ale tam wszystko śmiga jak należy). Probowałem netsh ale nie działało.
Wydaje mi się że problem lezy w tym że ten jeden komputer z którym nie moge się połączyć jest jeszcze w lanie z laptopenXp i tam wszystko działa jak należy. Może w tym jest problem.
Ja rozwiązałem ten problem usuwając serwis paka i przestała mi sie wyświetlać ta informacja. Z kompa1 spokojnie przeglądam co jest na kompie2, tylko z dwójką mam problem bo zaczeła sie wieszać.
wejdz do: panel sterowania/narzędzia administracyjne/zasady zabezpieczeń lokalnych/zasady lokalne/przypisywanie praw użytkownika/ i tu znaleźć scieżki :“odmowa dostępu do tego komputera z sieci” i “odmowa logowania lokalnego” i usunąć goscia i support388945a0.
Potem zrestartuj kompa i powinno wszystko normalnie chodzic.