Witam, mam problem od niedawna z niestabilnym (skaczącym pingiem w grach), dzwoniłem do dostawcy (internet radiowy) u niego na wykresach tak jak i na speed testach wszystko w normie,
niski ping itd. Lecz problem pojawia się bezpośrednio w grach np. CS:GO i widać to ewindentnie
w informacji o kliencie na TeamSpeak’u gdzie wyskakuje co chwila utrata pakietów na poziomie często 20% oraz skaczący ping 60-400 ms. Chciałbym prosić i pomoc czy może to być przez jakąś infekcje.
Proszę o pomoc z góry wielkie dzięki!
U mnie było to samo, też radiówka. Sprawdź kable, czy np. nie są zaśniedziałe wtyczki,czy żaden gryzoń nie przegryzł izolacji i nie leje się tam woda. U mnie sprawa wyglądała tak, że izolacja kabla była przetarta i elegancko do środka wlewała się woda i spływała do samej wtyku RJ45. Objaw był dokładnie taki jak u Ciebie. Zobacz też czy wszystkie kable masz poprawnie zarobione, czy któryś z kabli nie wyrwał się z rowka w RJ-tce
Nie widać infekcji.
Można zrobić niewielkie oczyszczanie
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Someone\Downloads fixlist.txt (1,0 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Dla głosowych żeby były płynne jednostronne przesyłanie nie powinno być wyższe niż 150ms dla ping i 30ms dla jitter ale pozostaje jeszcze kwestia jak będzie się zachowywać przy tłoku pakietów.
Ja do tego serwera mam ping rzędu 19ms i jitter 2.9ms i na żadne połączenia głosowe nie mogę narzekać.
Możesz zawsze włączyć “tryb gry” w windows 10, wtedy “stara” się nie komunikować żeby nie pakować niepotrzebnych pakietów na łącze.
Kolejna kwestia odnośnie wirusów, ściągnij malwarebytes i puść, w logach są dla mnie nie do końca oczywiste rzeczy (chociaż mogę się mylić) np.
\WINDOWS\system32\runexehelper.exe - nie jest podpisany cyfrowo