Problem z skryptem uploadującym Chevereto?


(Saver) #1

Poprałem system Chevereto służy do udostępniania zdjęć przez użytkowników http://chevereto.com/

I teraz jest taki mały problem, wzuciem pliki na serwer i wyskakuje mi "Critital error: Invalid $DOM_SCRIPT, edit it manually in config.php"

I teraz jest tutaj ten kod w pliku config.php:

$DOM_SCRIPT = $_SERVER['http://sebastian.boo.pl/sakiup/']; // --> mysite.com

$PATH_SERVER = $_SERVER['/public_html/sakiup/']; // --> /public_html (pssst.. NO ENDING SLASH!)

Tak nie działa, więc spróbowałem tak jak pisze w komentarzach pod kodem:

$DOM_SCRIPT = 'http://sebastian.boo.pl/sakiup/'; // --> mysite.com

$PATH_SERVER = '/public_html/sakiup/'; // --> /public_html (pssst.. NO ENDING SLASH!)


	// example:

	# $DOM_SCRIPT = 'mysite.com';

	# $PATH_SERVER = '/public_html'; 

	/* Btw, you can check this values by uncommenting this: */

	// echo 'DOM: '.$DOM_SCRIPT.' - PATH: '.$PATH_SERVER;

I też nie działa tylko wyskakuje "Critital error: Invalid $DOM_SCRIPT, edit it manually in config.php" Może wie ktoś z was jak to naprawić, bo bardzo mi na tym zależy... -------------------------------- Mam teraz tak:

$DOM_SCRIPT = $_SERVER['http://sebastian.boo.pl/sakiup']; // --> mysite.com

$PATH_SERVER = $_SERVER['/public_html/sakiup']; // --> /public_html (pssst.. NO ENDING SLASH!)

I też nie działa...

PS. Może najlepiej pobierz to, i zobacz w czym problem tkwi.


(Kontakt) #2

Przeglądając kod, zwróciłem uwagę na:

$PATH_SERVER = $_SERVER['/public_html/sakiup/']; // --> /public_html (pssst.. NO ENDING SLASH!)

Bez końcowego slash'a. A Ty masz :wink: sakiup/ :slight_smile:

Może to to :wink:


(Saver) #3

Mam teraz tak:

$DOM_SCRIPT = $_SERVER['http://sebastian.boo.pl/sakiup']; // --> mysite.com

$PATH_SERVER = $_SERVER['/public_html/sakiup']; // --> /public_html (pssst.. NO ENDING SLASH!)

I też nie działa...

PS. Może najlepiej pobierz to, i zobacz w czym problem tkwi.


(Monczkin) #4

Saver , nazwij temat konkretnie, zgodnie z regulaminem forum. Inaczej zostanie usunięty. Przypomnę, że rejestrując się na forum potwierdziłeś znajomość regulaminu i zobowiązałeś się do jego przestrzegania.


(Sitemaster) #5

A czy wiesz do czego służy tablica $_SERVER ?

Autor skryptu chyba też tego nie wie...

http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

raczej powinno być

$DOM_SCRIPT ='http://sebastian.boo.pl/sakiup'; /* chociaż nie wiem czy z http:// czy bez, nie znam tego skryptu i chyba wolę by tak pozostało */

$PATH_SERVER = '/public_html/sakiup';