Problem z softem Nokia n70

Mam telefon Nokia N70.Wgrałem gre ktora zajmowała 16mb.Przy instalacji zacielo mi sie i musiałem go zresetowac.Teraz sie wlacza gdy podlaczam ladowarke.Mysle ze padł mi soft.Wgrywałem soft przez program phoenix ale mi przerywa,wyskakuje jakis blad.Jak wgrac soft i przez jaki program.Prosze o szybka odpowiedz.Pozdrawiam galuszka777

galuszka777 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

wykonaj hard reset i bedzie jak nowy , jak to zrobić?? poszukaj w google bo nie pamiętam jaka to kombinacja klawiszy , ale dość nieporęczna kombinacja i trzeba mieć wyjątkowo sprawne paluszki.

1. wyłacz telefon

2. przytrzymaj zieloną słuchawke

3. przytrzymaj kl.3

4. przytrzymaj kl.*

5. przytrzymaj power

Trzymaj wszystkie klawisze z jakieś 10sek..

albo

prostszy sposob wklepujesz kod *#7370# i telefon sie resetuje tylko

musisz wiedziec ze przy tych resetach wszystkie aplikacje, dane oraz

ustawienia telefonu zapisane w pamieci telefonu zostana skasowane wiec

warto je wczesniej poprzenosic chocby na karte pamieci

A no wyskoczy “podaj kod” standartowy to 12345

Jeśli to nie pomoże to w symbianowcach nie wgrasz po kablu softu…Oj przerabiałem to z E50

Akurat do noki N70 aktualizacje softu wykonuje się zwykłym kablem dołanczanym w komplecie z telem , tym samym kablem można wykonać upgrade softu czyli wgrać ten sam co na telu lub starszy , trzeba tylko ściągnąć soft na kompa , edytować jakimś programem i zmienić mu date wydania lub numer wersji , jeżeli ma nie aktualizowany soft (sprawdzić na stronie nokia podając product code tela) można to zrobić za pomocą nokia software update i zwykłego kabla dku4 lub deku5 lub nawet CA (wszystko na stronie noki). Oczywiscie phoenix i programy noki nokia pc suite i nokia software update gryzą się ze sobą wywalając błędy związane z wykryciem tela , instalujac phoenixa należy dokładnie wyczyścić cały system i wpisy rejestru po programach nokia pc suite i nokia software update i odwortnie również.

Robie ten hard reset jak wszystko naciskam to sie wlacza ale tak zostaje caly czas.Zostaje biały ekran i pisze NOKIA i tak cały czas.

Pozostaje phoenix i zaznaczenie opcji dead (martwy) , aby zainstalować phoenix należy uprzednio odinstalować wszystkie programy do obsługi noki i dkładnie wyczyść wpisy rejstru i system z pozostałości po tych programach dopiero potem można instalować program phoenix.

Robiłem przez phoenix ale wyskakiwał błąd.Mialem zainstalowane wtedy trzy programy nokia pc suite phoenix i jeszcze jakis.Teraz spróbuje odinstalowac wszystkie i na nowo zainstalowac phoenix.

Zobacz http://se-center.info/showthread.php?t=126319 ale wątpię żeby to pomogło…Symbiana ciężko postawić po kablu…

A jak to nie pomoze

To tylko box jak pisałem…Symbiana ciężko jest postawić za pomocą kabla. Większość przypadków niestety wymaga pełnego flasha a przez kabel tego nie wykonasz. Pisałem przecież… Sam przerabiałem to z E50. Pod ładowarką podświetlenie a nie mogłem go włączyć próbawałem szukać w internecie różnych sposobów. Zaniosłem do serwisu facet za 40 zł postawił mi ją na nogi w ciągu 10 minut…Teraz juz napewno taniej to kosztuje bo ja wgrywałem dawno i miałem w E50 tego nowszego symbiana. Gadałem z facetem co mi robił tą nokie i tłumaczył mi że naprawde cieżko postawić symbiana za pomocą kabla i w 90 % przypadków trzeba go pod boxem ratować…To nie windows mobile że wgrasz ROM i wszystko chodzi…

Bawilem sie tym hard reset i sie udalo.Kodem *#7780*.Dziekuje

pila19 to był zwykły naciągacz tak samo mi gadał z SE miałem wtedy W200i uwaliłem soft i facet mówił że ciężko wgrać przez kabel USB a chciał za to 40zł. Oczywiście że mu nie dałem.

PS Da się wgrywać soft w N70 przez kabel USB.

Oczywiście że da się ale jak telefon jest sprawny i “widzi” go komputer , z uwalonym telefonem to już jest kłopt aczkolwiek czasami również po zwykły kablu da się zrobić. Nieraz jak ktoś to robi pierwszy raz w dodatku coś idzie nie tak a nie ma czasu na zabawe to wtedy najlepiej aby zajęli się tym fachowcy , w mojej okolicy box-em 20-25 zł.

Człowieku ja tak mówiłem??? Przecież w SE swobodnie możesz softy wgrywać do CID 49… poźniej też mozesz ale jest z tym więcej roboty…I nie pisz że chciałem od ciebie jakieś pieniądze bo z twego postu tak wynika…Napisałem ze z E50 osobiście miałem taki przypadek

-SOFT UWALONY POPRZEZ NIEDANĄ AKTUALIZACJE OPROGRAMOWANIA (WYCIĄGŁEM KABEL BO PROGRAM OD NOKII SIE ZAWIESIŁ)

-KOMPUTER MI WYKRYWAŁ URZĄDZENIE ALE ŻADNYM PROGRAMEM NIE MOGŁEM PONOWNIE WGRAĆ SOFTU BO ŻADENPROGRAM TAK JAKBY NIE WIDZIAŁ URZĄDZENIA…CHOCIAŻ STEROWNIKI BYŁY ZAINSTALOWANE TAK JAK NA RÓŻNYCH FORACH PODAJĄ [-X

-W E50 jest inny symbian niż N70…W e50 po takim jak ja mialem uwaleniu nie wgrasz sam bez boxa systemu!!

Witam to jest mój post.Tak jak u góry napisałem że telefon działa po trzech dniach biorę telefon i jest wyłączony chciałem go włączyć ale tylko jest nokia i tak cały czas.Odpalam go od ładowarki,jak wpisuje kod *#7780# to sie wlacza ale nie moge w nic wejsc wchodze do menu i mi wychodzi na “pulpit”.A jak wpisuje *#7370#to sie resetuje i sie wlacza ale jest caly czas napis nokia.Czy musze wgrywac soft przez kabel USB?

Może masz problemy z baterią?? . Jeżeli bateria jest całkowicie padnięta i nie ładuje się nie odpalisz tela z pod ładowarki, a najważniejszym warunkiem aktualizacji softu czy nawet hard resetu jest naładowana bateria do wartości powyżej 50% , zalecane co najmniej 70% , sprawdzić kodami (google) jakie masz w telefonie firmware (wersje) następnie na strone noki wpisując “code” telefonu (pod baterią) uzyskujesz informacje czy jest nowsze firmware , jeżeli jest to sciągasz nokia software update i aktualizujesz telefon przez kabel , jeżeli nie ma nowszego to nic nie zrobisz , można wgrać to samo firmware ale nie starsze , do N70 swego czasu pojawiło się nowe firmware które oficjalnie zaistniało na jakiś miesiąc potem go “zdjęli” z serwera noki , jeżeli masz to najnowsze to nic nie zdziałasz.

A może bateria jest już stara i nie trzyma napięcia…