Problem z sterownikami ATI

Witam. Postanowilem zaktualizowac sterowniki do karty graficznej ATI. Najpierw wszedlem na strone http://www.ati.amd.com/support/driver.html i tam wybralem Windows XP >>> Radeon >>> X1600 . Sciagnalem sterowniki , zainstalowalem a nastepnie zrestartowalem komputer. Po ponowym wlaczeniu komputera wyswietla mi sie okienki WARNINGS! !!

Niewiem bardzo co to znaczy wiec prosze o pomoc w rozwiklaniu tego problemu :wink:

Aha to moje parametry sterownikow karty ATI Radeon X1600 PRO sprawdzane za pomoca modulu diagnostyki Windows DirectX ( wersja: 9.0) przed aktualizacja:

Wersja : 6.14.0010.6719 (Angielski)

Data : 2007-08-22 03:07:59

Po aktualizacji:

Wersja : 6.14.0010.6891(Angielski)

Data : 2008-12-01 21:51:31

Jezeli beda potrzebne jakiekolwiek inne informacje z przyjemoscia podam :slight_smile:

PS. Niewiem czy to istotne ale moj model karty to GIGABYTE Radeon X1600 PRO a na stronie aktualizacji podalem ATI Radeon X1600 ( bez PRO )

Pozdrawiam i prosze o pomoc :wink:

wygląda na to że nie zaktualizował się CCC, względem drivera, ściągnąłeś złą paczkę (sam sterownik) ściągnij pełny pack

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/ … _72271.exe

usuń wszystko i zainstaluj

bo tam mialem do wyboru 2 opcje same sterowniki i jeszcze 2 opcje w ktorej bylo cos wiecej ;/ a jak mam te sterowniki usunac?

przez aplet systemowy Dodaj Usuń programy w Panelu Sterowania

mam tam 3 opcje :

1. ATI - Software Uninstal Utility

2. ATI Catalyst Control Center

3. ATI Display Driver

ktore z nich mam odinstalowac?

AHA nie da sie od razu sciagnac pelnego packa i od razu zainstalowac?

wszystkie, najpierw ściągnij potem odinstaluj, restart i zainstaluj nowe :slight_smile:

czyli najpierw sciagnac tego full packa . potem to wszystko odinstalowac z panelu sterowania i zainstalowac tego full packa??? a komputer moze chodzic bez tego co odinstaluje?

Moze

a nic sie z nim nie bedzie zlego dzialo ? :wink:

Będziesz miał mniejszą rozdzielczość.Przeczyść rejestr np CCleaner.

ale komputer bedzie dzialal sprawnie? czy instalacja od nowa full packa bedzie przebiegala jak standardowa instalacja w Windows?

Aha czy robi roznice to ze mam ATI Radeon X1600 PRO a z tej strony co podalem sciagnalem ATI Radeon X1600 ( bez PRO ) ?

Komputer będzie działał sprawnie.Przebiega standardowo.Nie robi.