Problem z SubtitleEdit

Program nie przetwarza tekstu OCR. Czyta tylko cyfry tz. czas. Używam go od dawna i nigdy nie miałem problemów. Importuje z matrosk,i sub a blu-raya, wczytuje poprawnie a potem jak na skranie. W ustawieniach wszystko jest OK! Zawsze chodził na domyślnych. Nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc.!
Windows 10
B360 Gaming Plus
Ram 2x8 GB
i5 8600

A jakiej wersji używasz? Jak najnowszej, to spróbuj starszą, która działała. Jeśli masz starszą, to spróbuj najnowszej. Tu jest najnowsza polska wersja portable: https://potplayerclub.pl/download/download-info/subtitle-edit-beta/ .
Może zmień na inną metodę OCR. Rzadko używam tego programu, ale jeżeli dobrze pamiętam, to dociąga on część potrzebnych do działania rzeczy z netu. Może go przyblokowałeś przy wyborze Tesseracta. Może blu-ray jest kodowany jakąś nową metodą.
Spróbuj wersji portable z linku, a jak dalej nic, to zapytaj tam Adama - tłumacza polskiej wersji. Może on coś doradzi.

1 polubienie

Serdeczne dzięki. Nowe wersja zadziałała bez problemu. W starej -stabilnej- nie ma wyboru Tesseracta. Jest Tesserart albo Binary image compare. Domyślny jest Tesserart i ten nie działa. Dlaczego? chyba do tego nie dojdę. Z 10 lat tak robiłem a wczoraj mnie zawiódł. I w dalszym ciągu nie działa.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.