Cześć.
Problem z którym nie mogę sobie poradzić polega na tym ,że moja myszka Logitech VX Revolution ,a właściwie jej odbiornik komunikuje się z częstotliwością 2.4 GHz , a mój router Netgear WGR614 daje sygnał WiFi z tego co się orientuję również na częstotliwości 2.4 GHz . Gdy przeglądam strony www na laptopie z podłączoną bezprzewodową myszką i i siecią WiFi w momencie gdy następuje wczytywanie stron , lub filmów na youtube.com , wskaźnik myszy na ekranie strasznie się zacina - wygląda to mniej więcej jakby był nagły spadek fps w grze do 1-2 fps i ruszanie wskaźnikiem na ekranie jest praktycznie niemożliwe . Gdy mam włączoną myszkę i odbiornik na USB w laptopie i chcę połączyć się z Internetem przez WiFi wówczas laptop nie chce się łączyć z siecią ,widzi ją ale nie może się połączyć po wpisaniu hasła,czyli jest jakiś problem z sygnałem , bo jak myszka jest wyłączona wszystko śmiga cacy ! . Router i myszka wraz z jej odbiornikiem są oddalone około 30 cm od siebie - czy to jest problem ? ,próbowałem zmienić standard z band g na only b ( router nie obsługuje n )ale nic to nie dało , czy da się coś z tym zrobić ?
Pozdrawiam .