Problem z synchronizacją liczby polubionych utworów w Spotify Flatpak na Kubuntu

cześć!

Od dłuższego czasu borykam się z irytującym problemem w aplikacji Spotify zainstalowanej jako Flatpak na moim Kubuntu 25.04.

Mianowicie, liczba polubionych utworów wyświetlana w aplikacji desktopowej jest niepoprawna i różni się od stanu rzeczywistego na moim koncie.

• Na telefonie (Android/iOS) mam 3579 polubionych utworów.
  • W przeglądarkowej wersji Spotify (webplayer) również wyświetla się 3579 polubionych utworów.
  • Jednak w aplikacji Spotify Flatpak na Kubuntu, niezmiennie widnieje 3577 polubionych utworów.

Próbowałem już następujących rozwiązań, ale bezskutecznie:

• Wylogowywanie i ponowne logowanie w aplikacji.
  • Całkowite zamykanie aplikacji i ponowne uruchamianie.
  • Czyszczenie pamięci podręcznej aplikacji Flatpak (usunięcie zawartości folderu ~/.var/app/com.spotify.Client/cache/spotify/Data/).

Problem ewidentnie leży po stronie klienta Spotify Flatpak, ponieważ dane na serwerach są poprawne (widoczne na innych urządzeniach i w webplayerze). Kilka lat temu nie miałem takich problemów na Linuksie, wydaje mi się, że coś się „popsuło” w ostatnich aktualizacjach aplikacji.

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i znalazł na to jakieś skuteczne rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo jest to bardzo frustrujące.

Z góry dziękuję za pomoc!

Przydatne Screeny:

Spróbuj zainstalować Spotify poprzez Snapa. Usuń całkowicie wersję z Flatpaka (zwłaszcza config i cache).

@przemopk Nie facepalmuj.

@kramar99 Wiesz co, zepsuje ci się np. przeglądarka lub klient E-Mail. Ja każę tobie:

wywal ten program i wgraj go od nowa, będzie OK

Jest to OK odp.? Moim zdaniem, nie, bo to nie twoja wina…

Nie „od nowa” tylko całkiem inną wersję, inaczej działającą, inaczej konfigurowaną. Kilkakrotnie już się przekonałem, że ludziska od Flatpaka niezbyt solidnie przykładają się do swojej roboty i programy Snapowe działają o wiele lepiej.

Ło no o co, od nowa wszystkiie ustawienia będę ustawiał?

Wersja webowa byłaby ok, gdyby nie te igraniczenia względem wersji natywnej.

Bawjlem się wersją Snap koedys. Niegdyś ten problem tam też był.

Przesuadłem się więc na Flatpak. Dobrze chwilę i znów cyrki.

Zbugowabe coś i tyle.

Support twierdził kiedys, ze nie mają aplikacji ba Linuksa.

QA słabe.