Problem z Systray i Explorer

Witam. Mam problem na swoim komputerze (teraz pisz e z kompa brata) z systray i Explorer. O ile mi wiadomo, oba są potrzebne do prawidłowego działania komputera.

Jak włączam mój, ukazuje się pulpit, wszystko na miejscu, jest tylko mały problem: komputer nie reaguje na polecenia, nie ma też skrótów na pasku…Z tego, co zdołałam zauważyć Systray w ogóle nie działa, a Explorer nie odpowiada. Co mam robić? Nie chce znów wołać informatyka, a boję się, że to wirus. Trochę mi to wygląda na Trojana…

Prooooooszę o pomoc :cry:

Masz XP? Jak tak to bootujesz i naprawa z CD systemu Windows.

Mam Windows Me, nie XP :slight_smile:

Mialm niedawno podobny problem, przyczyna byl wirusy lub nawet wirusy, bo tego dnia co mi siadl explorer, pare ich znalazlam, wsrod nich trojan, ale antywirus nie zdarzyl ich usunac i dopiero przeinstalowanie systemu pomoglo.

Niestety nie udało mi się uniknąć sformatowania komputera…Temat ten wstawiłam na forum właśnie po to, by formatowania uniknąć, ale najwidoczniej nie dało się inaczej heh :smiley: Już wszystko w porządku z moim komputerem, mam nadzieję, że więcej takich bajerów w najbliższym czasie nie będzie, bo byłoby to już czwarte formatowanie tego komputera :wink: Dane przepadły, no ale cóż…

Pozdrawiam i dziękuję, że odpowiedzieliście mi :slight_smile: