Witam. Mam problem na swoim komputerze (teraz pisz e z kompa brata) z systray i Explorer. O ile mi wiadomo, oba są potrzebne do prawidłowego działania komputera.
Jak włączam mój, ukazuje się pulpit, wszystko na miejscu, jest tylko mały problem: komputer nie reaguje na polecenia, nie ma też skrótów na pasku…Z tego, co zdołałam zauważyć Systray w ogóle nie działa, a Explorer nie odpowiada. Co mam robić? Nie chce znów wołać informatyka, a boję się, że to wirus. Trochę mi to wygląda na Trojana…
Mialm niedawno podobny problem, przyczyna byl wirusy lub nawet wirusy, bo tego dnia co mi siadl explorer, pare ich znalazlam, wsrod nich trojan, ale antywirus nie zdarzyl ich usunac i dopiero przeinstalowanie systemu pomoglo.
Niestety nie udało mi się uniknąć sformatowania komputera…Temat ten wstawiłam na forum właśnie po to, by formatowania uniknąć, ale najwidoczniej nie dało się inaczej heh Już wszystko w porządku z moim komputerem, mam nadzieję, że więcej takich bajerów w najbliższym czasie nie będzie, bo byłoby to już czwarte formatowanie tego komputera Dane przepadły, no ale cóż…