Problem z szybkością internetu. Bardzo słabe transfery


(Masterluigi4) #1

Witam

Mam problem z transferami, o dziwo tylko na komputerze stacjonarnym. Na laptopie na którym łączę się z internetem poprzez WiFi transfery są normalne.

Test z PC: http://www.speedtest.net/result/1941576694.png

Test z laptopa: http://www.speedtest.net/result/1941569609.png

Router: TL-WR340G

Skanowałem już system antywirusem i czyściłem ComboFix’em. Proszę o pomoc i pozdrawiam!

EDIT

Prawdopodobnie to nie jest wina karty sieciowej. Sprawdziłem na PC transfery łącząc się z siecią poprzez WiFi z karty sieciowej USB i są takie same.

Wina routera to też nie jest. Gdyby była to transfery na laptopie by były takie same jak na PC.


(thommy181) #2

Niekoniecznie byłyby takie same. Jest różnica między połączeniem kablowym a wifi. Jaka jest karta sieciowa kablowa w stacjonarnym komputerze ? Spróbuj zaktualizować sterownik do karty sieciowej i ustawić tryb działania na 100 mbit full duplex. Nie wiem dokładnie jak jest z TPLINK, ale możliwe, że masz ograniczony transfer dla danego portu switcha, sprawdź to dokładnie (najprawdopodobniej ustawienia LAN).


(roobal) #3

masterluigi2 , zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś podczas rejestracji, proszę dokonać zmiany tytułu na taki, który wstępnie opisze problem, w przeciwnym razie temat wyląduje w koszu.


(Masterluigi4) #4

Moja karta sieciowa to Atheros AR8121. Zainstalowałem ręcznie najnowsze sterowniki ze strony atheros, zmieniłem szybkość na 100 Mbit full duplex i nic nie pomogło niestety. Jak dokładnie sprawdzić te porty ? Protokoły internetowe, czyli bramy, adresy i maski automatycznie uzyskuje.

Edit.

Nie wierze ale to naprawiłem. Problemem był sterownik NetLimiter

beztytuulti.png

Odznaczyłem go i transfery wróciły do normy! Dziękuję z góry za pomoc :slight_smile:

Temat chyba do zamknięcia