Witam , mój problem jest dość nietypowy , więc własnie sie przeprowadzilem do nowo wybudowanych bloków , chcialem założyć kablowkę , z jednej z firm wrocławskich oferujących internet+kablówke, niestety niemoge założyć ponieważ blok ma 6 letnia gwarancje i niemożna ingerować w dodatkowe zakładanie skrzynek ani kabli w klatce, dzwoniłem do administracji i mi powiedzieli ze tylko TP.SA może ingerowac bo już ma wbudowane kable i skrzynki , właśnie dlatego musiałem po raz kolejny wziąść neostrade, wróćmy do tematu , dzwoniłem do tp.sa i jedyna telewizja kablowa jaką mają to VIDEOSTRADA która będzie we wroclawiu za około pół roku i będzie bardzooo droga , więc teraz mam pytanie , czy jest jakaś sensowna oferta alternatywna żeby mieć telewizje kablowa ?? , głownie chodzi mi o te popularniejsze programy (polsat sport , viva polska , mtv , tvn turbo , eurosport) wiem ze są platformy cyfra + , cyfrowy polsat itd ale ja tam niemoge sie połapac … widziałem takze na allegro że ktoś sprzedawał zestaw antena satelitarna i karta tv bądź dekoder , o co w tym chodzi ?? doradzcie mi bo ja nieznam sie wogole na tym , Dziekuje z góry za pomoc …
Witam , Twoja sprawa nadaje się do UOKiK , dlaczego spółdzielnia ma Cię zmuszać do zawarcia umowy z jedynie słusznym dostawcą internetu ?
Ja osobiście polecił bym ci Cyfre+ (najlepsza oferta)
A co do dekoderów na allegro:
To dekodery cyfrowe (czyli takie same jak w ofercie Cyfry+ czy innych) tylko bez kart.
(dzięki kartom możesz oglądać wykupione, płatne programy.)
Jeżeli kupisz sam dekoder bedziesz odbierać darmowe programy (jest ich sporo), oczywiście w cyfrowej jakości.
Na allego są także spreparowane dekodery które odbierają wszystkie kanały (nawet te płatne), ale tego NIE POPIERAMY
JA bym sprawe podał do programu Konsument do p.Waissa (jak sie pisze?)
ale na cyfrze + niema chyba polsat sport … , tak przegladalem i zainteresowala mnie oferta cyfrowego polsatu , 159 zl za zestaw satelitarny i pozniej 35 zl za pakiet familijny i teraz moje pytanie czy to sie oplaca i czy sa jakies ukryte koszty , najlepiej zeby wypowiedzial sie jakis uzytkownik cyfrowego polsatu …
Ale za to na C+ masz Canal + Sport i 2 - Oferują dużo więcej niż Cyfrowy Polsat. Takie jest moje zdanie
PZDR Moim zdaniem powinieneś wziąsc C+ ![-o<
ale na polsacie sport jest wiecej zuzla :] niz w c+
Jakieś dwa tygodnie temu wykupiłem ten pakiet. Jak narazie jest wszystko okey, jestem za granicą obraz jest bardzo czysty i w ogole jak za 35 zł jest bardzo dużo kanałów. Więc jeśli chcesz to bierz Cyfrowy polsat.
a są jakieś ukryte koszty (tzw.gwiazdki napisane małą czcionką ??) i czy są problemy jakieś z podłączeniem do tv …
Żadnych. Płacisz za dekoder 300 zł dostajesz dekoder + karte w domu musisz zadzwonic na jakis tam numer zeby zaaktywowac ją. Podłaczasz euro złaczem do telewizora, wybierasz Audo Video 1( w zalezności w które gniazdo wsadziłeś) i oglądasz 8)
Pozdrawiam
Ps. aha jeśli nie masz czaszy to zestaw kosztuje troche drożej 359zł
Więcej masz tutaj: http://www.cyfrowypolsat.pl/index.php?id=zestawy
ale ja chce wziasc ten za 159 zl zestaw satelitarny z antena … po co mi za 359 ??
geforc wcale niemusisz brać neo
niemam telefonow w plusie , niemoge wziasc iplus , zreszta ta neo niejest taka zla jak sie odpowiednia ja ustawi , gorzej z kablowka bo wogole niemam , Akira napisz mi czemu musze brac tez za 350 zl zestaw ?? a nie ten za 159
Nie musisz mieć telefonu, możesz kupić sam modem do kompa i podpisać umowę z Plusem. Zresztą wszystkie sieci komórkowe oferują podobne usługi: Orange - Twój Internet, a Era - Blue Connect.
W zestawie za 159 zł masz gorszy dekoder. Możesz wybrać dowolny zestaw, nie musisz żadnego z tych przez nas wymienionych. Na stronie podanej przez Akirę maż różne zestawy, ale jeśli kupisz bez czaszy (inaczej: anteny satelitarnej), będziesz musiał ją dokupić.
gorszy dekoder czyli ?? co ma gorszego
Ten tańszy np. jest czarny (co wielu ludziom przeszkadza), nie ma przewodnika po programach (takie cos Ci sie pokazuje na ekranie co teraz leci i o ktorej sie zaczelo kiedy sie skonczy) Brak aktualizacji oprogramowania przez satelite i jeszcze inne niepotrzebne bajery Ja mam tego Echostar i jest fajny nie moge mu nic zarzucić nie wiem jak z Samsungiem
Czyli program telewizyjny w dekoderze.
eee to biore ten za 159 zl niepotrzeba mi bajerow tyle , bez jaj 360 zl za dekoder i kawalek blachy to troche drogo a 159 w sam raz :]