Od paru dni mam taki problem, ostatnio wywalało mi blue screena, poszedłem do informatyka z PC, powiedział że niby przepełniony dysk i stąd te bluescreeny, poczyścił ten dysk, teraz mam wolne 150GB z 250GB.
Jednak jeżeli komputer dłużej pochodzi - resetuje komputer.
Domyślam się że to przez wysoką temperature GPU.
Dodam że są to temperatury ze zdjętą górą obudowy (boki, przód, tył jest, góra w zasadzie też bo i tak jest zasłonięta przez szkielet)
Chodzi mi bardziej o GPU, czy jego temperatura też jest dobra? Karta graficzna to Gigabyte Geforce 8600GT. Nie znam jeszcze temperatur dysku, obym się nie przeraził…
Pamiętasz kod błędu.Pobierz Bluescreen view ze strony Nirsoft-u(portable+ spolszczenie).Rozpakuj do folderu,ustaw na karcie system-zaawansowane ustawienia systemu-uruchamianie i odzyskiwanie na mały zrzut.Potem możesz tym programem odczytać co spowodowało blue screen.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
zapewne karta graficzna podgrzewa ci radiator od płyty gł. podczas grania dotknij palcem radiatora na płycie i karty graficznej. jak parzy to zakładaj wiatraki.