Problem z TERA Online, Unable to connect to login server


(ferdek360) #1

witam mam problem z gra TERA Online a mianowicie po zainstalowaniu gry ( oryginał ) pojawia sie launcher i poza tym nic sie nie dzieje, nie da sie kliknąć na PLAY lecz po minucie wyskakuje kamunikat Unable to connect to login server. pomocy nie wiem co mam zrobić. problem wygląda jak na zdjęciu http://s22.odsiebie.pl/i/00095/6ds5y7l7plsl.jpg


(Lechoslawgmer) #2

musisz niestety pociągnąć z http://tera-europe.com/en/home.html zarejestruj tu https://account.tera-europe.com/?l=en i będziesz miał linka do pełnego klienta

-na przyszłość nie warto kupować płytek tylko sam klucz

(do wiadomości Gameforge = fatalna obsługa - większość graczy przeniosło się na serwery amerykańskie http://tera.enmasse.com/

uwaga ! na amerykańskim jest inny klient ! czyli kupujemy grę od nowa w ich sklepie lub gramy w wersję darmową )


(ferdek360) #3

no ale nie poto kupowałem gre aby ją pobierać, cos tu chyba nie tak jest


(Lechoslawgmer) #4

ja cię rozumiem ale podziękuj firmie opiekującej się grą w europie coś namieszali w launcherze miałem ten sam problem

zainstalujesz od nich będzie działać- 25 GB ściągania :slight_smile:


(struart) #5

Od lutego gra ma być free to play nie wiem którego dokładnie.


(ferdek360) #6

kurcze, no nic dzięki za zainteresowanie

Dodane 02.02.2013 (So) 16:57

5 luty


(Lechoslawgmer) #7

EU wersja jest strasznie źle obsługiwana ,tak że kto chce grać naprawdę polecam serwery USA

od 5 lutego free EU i USA ten sam termin,


#8

ferdek360 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(ferdek360) #9

no ale na serverach z USA ping jest wyższy bo servery są dalej a z tych linków co wysłałes to nie dziewałją oba, nie wiem co jest grane


(Lechoslawgmer) #10

co do pingów spokojnie da się grać,jeśli chodzi o linki są ok

rozumiem że chcesz grać na EU jak sciągniesz będzie ok ,niestety z płytek nie działa

dam jeszcze raz EU: http://tera-europe.com/trial.html?kid=a … 1-b350712c i klikasz na MY ACCOUNT u góry bo niżej jest trial

jak by kto chciał to jeszcze

USA: http://www.enmasse.com/ uwaga przeglądarka lubi przekierować na EU


(ferdek360) #11

linki są ok tylko że mi nie działają, próbowałem przez różne przeglądarki i wyskakuje ciągle że nie odnaleziono strony, u mojej siostry wszystko działa a u mnie cos nie, nie wiem co mam robić


(Lechoslawgmer) #12

ściągnij to http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner, … 38865.html uruchom z opcją usuń - restart kopa i zobacz czy pomogło

jak nie to wstaw logi OTL zgodnie z informacjami z poniższego tematu:

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741

i poczekaj aż ktoś je przeanalizuje i pomoże :slight_smile:


(ferdek360) #13

z ta TERA tak samo u mojej siostry i kumpla wszystko git chodzi a u mnie wyskakuje ten komunikat


(Lechoslawgmer) #14

to zrób tak jak napisałem, na pewno ktoś pomoże !


(ferdek360) #15

a pomogło by przeinstalowanie Windowsa ?


(Lechoslawgmer) #16

sądzę że na pewno był by czysty jak kryształ - bo przypuszczam że jakiś “syf” linki blokuje

zrobisz jak uważasz !


(ferdek360) #17

przeleciałem ESET Smart Security 5, wykryło mi 11 wirusów, lecz nic to nie dało, problem pozostał


(Lechoslawgmer) #18

program antywirusowy nie pomoże - zrób to co napisałem jak nie chcesz przeinstalowywać systemu

powtarzam:

ściągnij to http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner, … 38865.html uruchom z opcją usuń -

restart kopa i zobacz czy pomogło jeśli nie to :

wstaw logi OTL zgodnie z informacjami z poniższego tematu:

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741

a na pewno ktoś pomoże !


(ferdek360) #19

przeleciałem tym AdwCleaner lecz nie pomoglo, tym drugim to może sie jutro pobawie bo dzisiaj to juz czasu nie mam zbytnio, zobaczymy może pomoże


(Szymek152) #20

Witam, podłącze się do tematu, ponieważ wydaje mi się że mam podobny problem, a mianowicie pobralem sobie launcher Tery Online ktora jest teraz f2p pobrałem ok 15 mb ze strony, zainstalowal sie klient ktory pobral mi gre, po ukonczeniu patcha wyskoczylo okno w ktorym mam podac passy do konta chyba, i z tego co widzialem u innych ludzi po podaniu passow w miejscu przycisku “login” pojawia sie “submitting” u mnie się to własnie nie pojawia zostaje samo login, nic sie nie wlącza a gdy klikne enter lub “login” komputer sie zawiesza, crashuje myszka, klawiatura ogolnie wszystko wisi pozostaje tylko reset… nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane, probowalem z zapora i antywirusem, oraz z uruchom jako administrator, nawet całkowite wylaczenie zapory i antywirusa nie pomaga, wyglada to tak jak by klient nie mogl sie polaczyc z tym ich serwere/strona gdzie zakladalem konto. Jeżeli ktoś ma jakis pomysł to porszę o pomoc