Problem z Toca 3 Race Drive z połączeniem multiplayer

Witam , mam problem z graniem online przez GameSpy Arcade przy próbie nawiązywania łączności z serwerem wywala taki komunikat jak widać na screenie

2pq2i4o.jpg

Mój angielski kuleje i przetłumaczyłem ten tekst w tłumaczu google i mniej więcej wyszło tak.

GameSpy Arcade wykrył, że komputer wewnętrznej adress.this IP mogą być spowodowane przez firewall NAT pełnomocnictw lub innych nietypowych konfiguracji sieci i może uniemożliwić hosting gry można znaleźć w naszym zapory przypomnienie o dodatkowe informacje można uzyskać do niego dostęp przez wybranie.

Jeżeli ktoś jest wstanie mi pomóc skonfigurować moją sieć to bardzo proszę o pomoc

W routerze dodaj adres kompa, na którym grasz do DMZ (strefy zdemilitaryzowanej) i po kłopocie. Ten komputer będzie wtedy widoczny w internecie i nic nie będzie blokowane, ale pamiętaj że rezygnujesz w takim wypadku z ochrony jaką daje ci router. Możesz także w routerze przekierować do kompa porty na których śmiga gra i to jest bezpieczniejsza metoda.

Próbowałem , przewód z netem bezpośrednio podłączałem do sieciówki omijając router i dalej wystepuje to samo. Jedynie w multiplayer w co gram bez problemu to Wolfenstein Enemy Territory i żadnych problemów nigdy nie miałem. Może problem leży gdzie indziej?

Jak jesteś w sieci osiedlowej to i tak masz to poblokowane, jedyne wyjście to dogadać się z administratorem co by przekierował odpowiednie porty do twojego kompa. :roll:

Jeżeli nie jesteś w sieci osiedlowej to blokuje ci firewall zainstalowany na kompie.

Moja sieć to Global Connect , jak to rozróżnić czy sieć osiedlowa czy nie osiedlowa? Przy testach na speedtest.net jest napisane Global Connect telewizja kablowa Koszalin

Nie wiem ale to chyba masz bezpośrednie połączenie z internetem więc zostaje firewall na kompie.

A co mam zrobić z tym firewalem gdzie go w ogóle znajde ? Mój router to D-Link 524 .

Daj se lepiej spokój skoro nie wiesz gdzie szukać firewalla. Nie musisz przecież hostować gry, możesz dołączyć do jakiejś.

Za taką pomoc dziękuje i jak nie masz ochoty pomagać to nie pomagaj.

Dalej , oczekuje na pomoc forumowiczów, którzy się znają i potrafią mi wytłumaczyć pojęcie Firewall.(Bo jedyne co mi przychodzi do głowy ,że jest to zapora Windows?)

Dodane 02.03.2010 (Wt) 22:18

Problem rozwiązałem sam , można wywalić ten temat do kosza bo i tak nic w nim nie ma pomocnego.