Problem z TP-LINK TD-W8901G


(Pszczola Irl) #1

Witam :slight_smile:

Zakupiłem router TP-LINK TD-W8901G pod neostrade, ale jakoś ciężko mi idzie z konfiguracją, przeczytałem sporo tematów o konfiguracji, ale mi nie pomogło. Pewnie przez przypadek przestawiłem coś co nie powinienem i teraz marudzę :smiley:

Potrzebuje wskazówki co mam przestawić, aby śmiagał poprawnie.

Zrobiłem kilka screenów z ustawień:

Status:

Połączenie:

Oraz IP:

Z góry dziękuję za odpowiedz :slight_smile:

Pszczoła


(Irabuntu) #2

VPI - 0

VCI - 35

Service category - UBR without PCR

Connection PPPoA

Encapsulation - VC/MUX

PPP User - twoja nazwa z umowy Neostrady

PPP Password - twoje hasło z umowy Neostrady

Reszta zostawiona domyślnie


(Pszczola Irl) #3

Tak, to wiem, przeczytałem taką odpowiedz kilkakrotnie gdzie indziej :slight_smile:

Jednak nie mam takiej opcji jak "Service category"

VCI musi mieć 33 bo tak pisze w instrukcji, a poza tym jak przestawię to mi wyskakuje błąd.

Nazwa i hasło jest poprawne, przecież pokazałem na 1 zrzucie ekranu.

Proszę kogoś kto przynajmniej zajrzy w te screeny i powie co jest nie tak.


(Irabuntu) #4

Spróbuj tego: http://netbajt.pl/sklep/pub/Konfiguracj ... trada+.pdf

Sorry, ale linki nie otwierają screenów.


(Pszczola Irl) #5

Czytałem to, czytałem też inne i mam instrukcje gdzie również inaczej pisze...

Co do linków, to rzeczywiście, mój błąd, do du... był tamten hosting. Teraz jest dobrze :slight_smile:

-- Dodane 30.01.2009 (Pt) 19:37 --

Wszystko było ok, musiałem tylko ustanowić nowe połączenie, o czym oczywiście nigdzie nic nie pisze...