Witam zamieszczę tu dzisiejszego loga, ponieważ jest pewna rzecz, która mnie poirytowała, o tuż włączam dzisiaj laptop patrze a tu AviraGuard zastopowany, hmm to włączam, po jakimś czasie pokazuje się wirus, dobra usuwam ale co chwile wyskakuje mi komunikat o nowym wirusie i w tym samym miejscu c/windows/system32/jakies cyfry.exe, normalnie co chwile nowy się pokazuje/generuje a wirus nazywa się TR/Hijacker.Gen. Naprawdę lekko spanikowałem, zrobiłem scan Spybotem i pokazał, że windows security guard bodajże jest disabled, wiec na pewno coś włamało się na kompa, proszę o jak najszybsze sprawdzenie loga i pomoc
Przed uruchomieniem poniższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).
A wiec tak, pan który mi kazał sciągnąć te programy, zrobić logi i je umieścić tutaj, po wykonaniu owych czynności nic dalej się nie odzywał więc postanowiłem sam coś z tym zrobić znalazłem program malwarebytes który mi wykrył groźnego wirusa i kilka słabszych po usunięciu ich, ktoś zaczął bawić się w laptopie, wyłączył mi zaporę, usunął antywira oraz sp2, miałem tylko spybota, który co chwile wyłapywał jakieś wirusy, doszło do tego że, musiałem zrobić formata ;/ bo już były problemy z bootowaniem i bluescreeny także temat może zostać zamknięty.
adziunia , proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący dokładniej o problemie. Na forum obowiązują również zasady pisowni języka polskiego włącznie z polskimi znakami diakrytycznymi. Proszę natychmiast poprawić wszystkie swoje posty. W przeciwnym wypadku temat zostanie usunięty.