Witam,
zaczynam walkę z trojanem (Trojan:Win32/Powessere.K), który według defendera zagnieździł się w Powershellu:
C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -W Hidden -Exec -nop $t=Get-ItemProperty -Path ‘HKCU:\Software\Classes\mssccfile’ -Name t;IEX $t.t
Wrzucam pliki z farbar recovery.
Proszę o wskazówki, bo już na wszystkich mailach z onetu, do których były zapisane hasła w chromie ktoś się włamał…
http://www.wklejto.pl/833340
http://www.wklejto.pl/833341
1 polubienie
Czyli mam postępować dokładnie jak w tamtym temacie?
Absolutnie nie. Każdy problem jest rozpatrywany indywidualnie, szczególnie w dziale bezpieczeństwo. Nie słuchaj @blumberplumber tylko czekaj na speca od tych rzeczy 
2 polubienia
Witaj @GrzegorzP97 na Forum DobreProgramy
Wykonaj poniższe polecenia
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Anna\Downloads
fixlist.txt (1,7 KB)
“Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
- Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść
- Wklej plik wynikowy.
2 polubienia
1 plik wynikowy
2 plik wynikowy
Proszę o informacje czy wrzuciłem dobre pliki, ewentualnie co dalej 
Tak, dobre pliki 
Czy po restarcie pojawiło się ostrzeżenie?
Zrób jeszcze skan MBAM.
- Pobierz MalwareBytes MBAM
- Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
- Zainstaluj MBAM, zaznacz na końcu, aby uruchomił się po zakończeniu instalacji.
- Po uruchomieniu rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy.
Po restarcie defender nie wyświetlił żadnego ostrzeżenia, włączyłem pełne skanowanie folderu, w którym wcześniej coś było i również nic.
Z tego co widzę w raporcie z MBAM też nic nie ma, ale wklejam:
raport MBAM
1 polubienie
Świetnie 
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz 
1 polubienie