Problem z tryblem sli na karcie graficznej


(Kudelos) #1

Witam Was, potrzebuje prawdziwej pomocy. Mam geforce gtx 295, i7 920, 6gb ram, vista x64, plyte x58, zasilka 750w, obudowa termaltake, dobrze chłodzona i powazny problem a nawet dwa.

-mam baaardzo slaby wynik w pcmark vantage - 5004 punkty a powinno byc ok 20000!! Nie moge tego pojąć !!

-drugi juz poruszalem na forum tylko oczywiscie nikt nic konkretnego nie poradzil. Polega on na tym ze wybierając tryb sli i gdy gram w gry od razu mam dziwne plamy na teksturach, są one na nieparzystych wyświetlanych klatkach, parzyste klatki są w porządku. no i tak na zmiane na obrazie mam co klatke obraz dobry a zaraz zielone plamy i tak w kolo. W trybie single jest ok.

niski wynik w pcmark jest niezaleznie od trybu sli czy single.

probowalem wszystkich ustawien w panelu nvidia, STERY MAM NAjnowsze, probowalem wszystkie dostepne ale nic nie pomoglo, directx tez najnowsze, bios tez zaktualizowalem

prosze o naprawde konkretną pomoc!! Myślalem ze jak zbiore pieniądze i kupie porządny komp to bedzie ok a widze ze to jest jakaś totalna masakra. Nie spodziewalem sie tego jak boga kocham :cry:


(Rivon) #2

Moim zdaniem z tymi klatkami to jest tak, że gry jeszcze nie są do końca zoptymalizowane do kart z podwójnym gpu.


(Asterisk) #3

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.


(Kudelos) #4

Jak by tak było to czemu innym działa na full wypasie i mogą cieszyć się graniem bez problemów?

Proszę o konkrety.

-- Dodane 12.02.2009 (Cz) 22:51 --

Wielkie dzięki, naprawde. xd Ostatni raz tu pisałem na forum.