Cześć. Kupiłem tuner TV taki jak w temacie. Początkowo miałem problem z obrazem, ale poprawiłem antenę i obraz jest dobry. Problem tkwi w dźwięku. Otóź mam dźwięk tylko w TVP1 i TVP2. Na innych kanałach szum, zgrzyt, szelest i mozna tak wymieniać bez końca. Nie wiem czy dobrze podłaczyłem wszystko Tuner w ostatnim slocie PCI. Kabel audio (taki jak na obrazku) podpiąłem do tunera TV i do karty muzycznej (Creative Audigy 2 SE) Nie wiem dlaczego nie mam głosu/dźwięku. Czy mam podpiąć ten kabel audio do płyty głównej w miejscu gdzie pisze SPDIF_OUT ? Co mam zrobić żeby wszystko działało? Proszę o pomoc. Mama nadzieje, że znajdzie się rozwiązanie tego problemu.
Ok działa, ale tez nie do końca. Da się jakoś to ustawić, żeby na każdym programie był system nadawania PAL G, bo na tym jest ok i za każdym razem jak przełączam program to musze wciskać klawisz H żeby się zmienił system.
Trzeba ustawić PAL/SECAM Poland i włączyć automatyczne dostrajanie bądź bawić się ręcznie na 100 % będzie dziłać też tak miałem. I jeszcze pokombinuj z ustawieniami ANTENNA i CABLE.