Problem z tv odtwarzaczem wideo

Czesc wszystkim, wiem, że pewnie temat nie odpowiedni do kategorii ale noe wiedziałem gdzie to umieścić. 

Posiadam telewizor samsung uhd chciałem do niego podłączyć magnetowid (ma gdzies z 15 lat)aby przypomnieć stare czasy… no niestety

podłączony przez kabel euro- nie dziala

…podłączony przez czincze  -tez nie dziala…  tak jakby nie wykrywal magnetowidu.  Innych wejsc takie jak antenowe nie posiada…  próbowałem wszystkiego… w czym lezy problem ? 

UHD i 240p będzie się działo ! A ten “zabytek” daje w ogóle jakieś znaki “życia” ? Jeżeli połączysz dwa “zabytki” ze sobą to “chodzą” ?

Magnetowid działa bardzo dobrze jak na swój wiek wiec chyba leży tu wina po stronie samsunga 

Liczysz, że sam wykryje i się przełączy ? Ma wykryć magnetowid ? LOL

Niektóre TV potrafią przełączyć po Euro ale ma być full euro a nie pseudo (pseudo - gniazdo Euro a wykorzystane tylko audio i composite). A czy przełączy to jeszcze zależy od tego jak dany model ma ustawione priorytety gniazd.

Podłącz po cinch (patrz czy nie zamieniasz audio z video).

Popatrz do czego podłączasz w TV może pomyliłeś audio + video z DVI 3x RCA bo gniazdo wygląda tak samo ale ma inne oznaczenie. Popatrz dokładnie bo TV często mają audio + video na bocznym panelu aby był łatwy dostęp. Z tyłu maja też cinch ale dla DVI.

Ręcznie ustaw z jakiego źródła ma brać obraz.

Zmieniałem źródło na euro i na avi inaczej w tym modelu sie nie da .Z kamblami juz był probowany kazdy sposób .  Tak to wyglada… tył tv ma zamiast tych 3 czinczy wejscie euro

Tele.jpg

Tele2.jpeg

Przewody nie za długie (wideo , żółty) ?

Było sprawdzane 4 kablami…  nic nie daje rady

Nie znam tego modelu ,jednak tzw płaskie TV mają swoje chimery , sprawdź w ustawieniach TV , w moim kilkuletnim Sony muszę wejść w ustawienia i tam wybrać jak z danego kabelka wychodzi/wchodzi sygnał , i na jakim kanale jest wyświetlany ,przez euro wszystko powinno działać ,ale w nowych Tv bywają problemy z wykrywaniem analogowych wynalazków.

Szukałem w ustawieniach i nic takiego nie ma ;/ chyba niestety będę musiał pożyczyć od kogos stary tv, urok, nowoczesnych" smart tv…