a więc podłaczyłem komp. z tv za pomocą kabla s-video+jack
jest tylko jeden klopot jak wyswietlam film widze go na monitorze komputera lecz nie widze na TV. czego to może być przyczyna ?
a więc podłaczyłem komp. z tv za pomocą kabla s-video+jack
jest tylko jeden klopot jak wyswietlam film widze go na monitorze komputera lecz nie widze na TV. czego to może być przyczyna ?
Ustaw Klonowanie.
Podaj choć jaką masz karte graficzną
Może nie ustawiłeś prawidłowo kalibracji obrazu na TV lub masz uszkodzony TV-Out (ale jeżeli posiadasz nową kartę graficzną to jest to mało prawdopodobne, cyba że zauważyłeś jakieś przebarwienia w okolicy mocowania portu na płytce drukowanej karty graficznej).
A ten pomysł z klonowaniem jest niezły :D, jak robisz to pierwszy raz - to mogłeś tego nie ustawić.
Daj prawym przyciskiem na pulpit nastepnie właścowości potem ustawienia i zaawansowane i tam gdzieś powinna być zakładka z twoją nazwą karty graficznej i gdzieś tam będzie wybór urządzenia lub coś podobnego
Pozdrawiam ! !
zrobilem jush thx
No fajnie ale podaj co zrobiłeś. Moze ktoś jeszcze zapomniał o … :lol:
mam paski na TV jakos slabo obraz przekazuje czego moze byc to wina
?
Jeśli masz Radeona: (Catalyst) Pulpit->Właściwości->Zaawansowane->Ekrany->Klikasz na TV, zaznaczasz ‘Wybierz wg formatu’ i zmieniasz format. Powinien być PAL-B.
Podaj kolego jaką masz karte. Co zrobiłes aby był obraz. Co do następnego problemu to jak masz kablówkę to odłącz antene. To może być przyczyna.
he he mam : XpertVision Radeon 9800SE@PRO 256Bit 128bDDR
he he mam : XpertVision Radeon 9800SE@PRO 256Bit 128bDDR
Update:
heh nadal to samo
nic nie dalo boczi…
Sprawdz ustawienia nakładki wlasciwosci,ustawienia,zawansowane,nakladka i klikni domyslne. Ja juz mialem tak klika razy ze opcje obrazy zostaly w niej pozmieniane i jakosc byla bardzo kiepska. Zeby mozna bylo wprowadzac zmiany w nakladce musisz wlaczyc jakis plik wideo w tym czasie. Zobacz takze w opcjach TV (Ekrany,TV).
thx