Cześć mam nietypowy problem otóż nie działa mi twitch.tv.
Cały czas się ładuje albo “Nie odnaleziono serwera”. Co ciekawe aplikacja na smartphona działa, tylko że powoli i nie ładuje się czat. Na komputerze natomiast tylko ta jedna strona w ogole się nie ładuje. Podobny problem i nieskończone “Łączenie z serwerem gry” występuje w grze War Thunder (nie ładuje się także strona główna gry w przeglądarce). Ale na przykład youtube działa bez zarzutu. O co może chodzic?
Dodam, że problem jest również z innymi stronami jak np. stronę główną Blizzarda.
Dodam, ze problem pojawił się podczas używania aplikacji Twitch na telefonie (w pewnym momencie nie mogłem połączyć się z czatem i cały Twitch zaczął mieć problem z ładowaniem, natomiast na komputerze i laptopie nie działa w ogóle. Pewnie coś z routerem/dostawca internetu prawda?
Hehe dziś mnie dopadł ten sam problem Skanowanie, czyszczenie cclanerem itp itd nie pomogło ;/ Co dziwne to, to że połączyłem się z internetem sąsiada i dalej to miałem.
U mnie się samo dziś naprawiło i jak na razie działa. Dziwi mnie to, że wczoraj działało, oglądałem jakąś godzinkę, po czym poszedłem pod prysznic i zrobić sobie jedzonko, wracam a tu już nie działa.
Zalogujcie się na panel admina routera i spróbujcie stamtąd wykonać traceroute do problemowej strony - zwykle traceroute jest w kategorii serwisowej, w narzędziach.