Ostatnio konfigurowałem komputer z system Windows Vista i napotkałem pewien problem. Gdy chcę włączyć program,który potrzebuje uprawnień administratora, wyskakuje mi błąd o treści: Ścieżka do pliku oraz pod spodem Urządzenie nie gotowe". Problem zniknął po wyłączeniu UAC, no ale chciałbym aby to zabezpieczenie było włączone. Proszę o pomoc.
Niekture programy tak maja gdy podczas pracy modyfikują rejestr, moga nie działac bez wyłaczenia UAC. Jest na to sposób ale nie chce tu pisac o modyfikacjach w kluczach rejestru bo można sobie tak popsuc cały system.
Jak pamiętam to podzieliłem dysk na dwie partycje, bo wcześniej była tylko jedna systemowa. Zainstalowałem kilka aplikacji ale typu Winamp, Real Player, wyłączyłem niepotrzebne programy,które się uruchamiają podczas startu systemu (sprawdzałem dokładnie co wyłączam w Internecie), przeniosłem jeszcze foldery z Dokumentów np. zdjęcia na drugą partycję, oraz dokonałem jednej zmiany w rejestrze a mianowicie aby programy instalowały się w domyślnej przeze mnie ustalonej lokalizacji. Chciałem ten problem rozwiązać instalując Norton UAC Tool ale to nic nie pomogło. Chciałem przywrócić system lecz nie wiadomo czemu system nie odnalazł utworzonych punktów przywracania a na pewno je robiłem. System ma zainstalowany SP1.
Czy możesz to zmienić na ustawienie domyślne i sprawdzić czy problem nadal występuje, jeżeli możesz to daj zrzut z błędem, wrzuć go na http://img269.imageshack.us/ a w poście daj link.
Ten błąd ma tak szerokie “zastosowanie” że raczej nie dokopiemy się do sensownego rozwiązania, czy zmieniłeś to o co prosiłem, w mojej opinii w tym może tkwić problem, czy przed tą zmianą również dostawałeś ten błąd ??
Dzięki bardzo jesteś wielki. Ten domyślny folder tyczy się tam gdzie mają być instalowane domyślne programy tylko nie wiem czemu tak to się dzieje na Viście u mnie na XP wszystko gra i hula. Zawsze tak ustawiałem żeby przypadkowo ktoś nie śmiecił sobie dysku C. Jeszcze raz serdeczne dzięki.