Problem z udostępnianiem danych


(Putiek23) #1

Witam! Mam taki problem, niedawno jakoś udało mi się skonfigurować sieć, ale jednak za wcześnie się ucieszyłem (chociaz radość byla wielka, bo walczyłem jakiś tydzień, wiem, wiem cienki jestem, ale się uczę). Problem w tym,że niektóre kompy się widzą a inne nie!??? O co chodzi? Przecież tak samo je ustawiłem, wszystkie mają internet, ale np 1 nie widzi 2 i 3, a 4y nie widzi 3 i 2 .... Może ktoś mi podsunie jakiś pomysł jak to zrobić. Sam chyba nie dam rady. Pozdrawiam!


(Dragonlnx) #2

wyłącz firewalle !

Złączono Posta : 27.09.2005 (Wto) 13:01

Co masz na myśli mówiąc “Nie widzą się”?


(Putiek23) #3

właściwie to pokazuje sie komunikat, że :“odmowa dostępu \nazwakompa\ nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem…”


(Jas Mo) #4

http://img361.imageshack.us/my.php?image=aj2tx.jpg

a masz zaptaszkowane udostepnianie plików i drukarek


(Putiek23) #5

zaptaszkowane, tzn udostępnione??? to tak!


(Jas Mo) #6

inne komputery też powinny nieć zaznaczone


(Putiek23) #7

tak wiem, ale coś jest nie tak, a najdziwniejsz, że w jednym wszystko działa jak należy a w nnym nie… ręce opadają!


(Jas Mo) #8

a musicie w sieci udostępniać swoje zasoby bo inaczej to nici nie zobaczysz nic

a zrobisz to tak:PPM na np. katalog do udostępnienia(moje dokumenty)-właściwości - udostępnianie. I resztę doczytaj


(Putiek23) #9

przepraszam, ale wiem jak sie udostępnia w sieci pliki itd., tylko że po udostępnieniu nic nie wynika, jest tak samo jak bylo


(Jas Mo) #10