Problem z udostępnianiem internetu

Witam. Mam problem z udostępnianiem internetu. Korzystam z routera wi-fi wbudowanego do smartfona który sprawnie przesyła sygnał do komputera nr 1(laptopa z win7). Od niedawna skusiłem się na naprawę mojego starego komputera stacjonarnego(system win xp). Mam pewne pytanie. Czy jest mozliwość przesyłu sygnału wi-fi z laptopa do komputera przez crossover. Chciałbym tutaj dodać iż działa mi połączenie lokalne między nimi lecz bez dostępu do internetu. Więc czy jest taka możliwość aby przez crossover przesłać sygnał wi-fi dostarczany do laptopa??

Dziękuję i pozdrawiam

Chodzi Tobie taką sytuacje, internet ze smartfona idzie przez WiFi do komputera nr 1, i z niego kablem, do komputera nr 2 ?

Wystarczy udostępnić połączenie karty WiFi, w komputerze nr 1 i wybrać na którą karte ma byc udostępniane, następnie tylko podłączyć zwykłym kablem RJ-45 obie karty sieciowe komputera nr 1 i nr 2.

tyle że aby był internet na ostatnim komputerze musi być wszystko włączone, czyli smartfon, i komputer nr 1.

Ustaw na komputerze nr 2 automatyczne pobieranie adresu IP. w karcie sieciowej która łączy sie z komputerem nr 1.

Można sobie dokupić kartę wifi na usb do stacjonarnego koszt pewnie od 40 zł i ciągnąć internet bezpośrednio.

Problem tkwi w tym iż nie da sie udostepnic wi fi na laptopie z win 7 A kablem laczoncym moze byc crossover

Dodane 29.03.2013 (Pt) 17:04

Juz sobie poradziłem temat do zamknięcia