Problem z udostepnieniem Partycji :/


(Bolek Wredota) #1

Ostatnio odawli艂em cos z kompem...wszedlem we wlasciwosci jedej z partycji i zakladce Udostepnienie cos namieszalem ze teraz prawie nie mam dostepu do niej :confused: a Tam wlasnie jest muza nie moge jej kopiowac ani odtwarzac wyskakuje mi ze nie mam dostepu ;/ Co zrobic??? Pomocy


(goomish) #2

Na pewno 'Udost臋pnianie' a nie 'Zabezpieczenia'? Je艣li to drugie - najprawdopodobniej usun膮艂e艣 albo ograniczy艂e艣 prawa u偶ytkownikowi na kt贸rego si臋 logujesz albo grupie do kt贸rej nale偶y. Przejmij problematyczny folder na w艂asno艣膰 i daj sobie pe艂ne uprawnienia do niego.

Je艣li nie widzisz zak艂adki 'Zabezpieczenia i:

  • masz XP Proffesional - wy艂膮cz proste udost臋pnianie w opcjach folder贸w

  • masz XP Home - zaloguj si臋 w trybie awaryjnym


(Matnis5) #3

Tylko tak gwoli 艣cis艂o艣ci -w XP HE trzeba si臋 zalogowa膰 jako administrator a ca艂膮 akcj臋 przejmowania przeprowadzi膰 w zak艂adce "Zabezpieczenia".

Po koleii co i jak robi膰 jest wyja艣nione na:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=10662.


(Bolek Wredota) #4

Chyba rzeczywiscie to bylo w zak艂adce "zabezpieczenia ale jest maly problem;? teraz jak wchodze we wlasciwosci Tej partycji to juz nie ma tej zak艂adki "zabezpieczenia :confused:


(goomish) #5

To...

przeczyta艂e艣? I co wa偶niejsze zastosowa艂e艣?


(Bolek Wredota) #6

aha nie wiem jak moglem tego nie zauwazyc :stuck_out_tongue_winking_eye: Ok mam teraz t膮 zak艂adke ale co teraz? :confused: w "zabezpieczeniach" mam "nazwy Grupy lub Uzytkownika"

i mam tylko dwie nazwy "SYSTEM" i "Wszyscy" zajzalem we wlasciwosci innych partycji w zakladke "zabezpieczenia" i tam tych nazw jest wiecej, wiec probowalem dopisac te nazwy zazem z ich uprawnieniami ale nie da rady :confused: nie "dodaj膮" sie

Z艂膮czono Posta : 08.04.2007 (Nie) 17:19

OK Juz Sobie poradzilem :smiley: wystarczy艂o troche pogrzebac :slight_smile: Dzieki wszystkim Bardzo za Pomoc :slight_smile: :peace: