Problem z urochomieniem kilku gier? Dziwny przypadek.

Witam!
Przychodzę do was z problemem, który spędza mi sen z powiek, jak na swój poziom z rozwiązaniem problemów jakoś dotychczas sobie radziłem, jednak ostatnio mam dziwny przypadek otóż.
Mam dwie gry: DayZ oraz Hell Lets Loose, obydwie działały do 29 stycznia tego roku po czym nagle, po aktualizacjach przestały działać. W przypadku pierwszej gry występuję dziwny przypadek ponieważ DayZ w ogóle nie chce się uruchomić, sprawdzałem spójność plików, sterowników, odinstalowałem i instalowałem ponownie itd. Myślę, że wszystkie sterowniki mam najnowsze, chociaż to możemy jeszcze razem sprawdzić z waszą pomocą, najlepsze w tym wszystkim jest, że DayZ posiada jeszcze jedną wersje „eksperymentalną” która włącza się bez żadnych problemów i mogę grać… Co bardziej mnie zdziwiło. W przypadku Hell Lets Loose natomiast wchodzą filmiki początkowe po czym gra „nie odpowiada” jak w przypadku zwykłego DayZ. Jak myślicie co może być przyczyną? Inne gry uruchamiają się bez problemu. Z góry dziękuje osobom, które będą chciały mi pomóc rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc! Dostosuje się do waszych porad.

Aktualizacje.

Tych „dziwnych przypadków” po zainstalowaniu aktualizacji systemu jest chyba coraz więcej.