Problem z uruchomieniem -a


(revible) #1

Jak w temacie mam taki problem nie wiem czego on dotyczy. Wiem tyle, że przy instalacji gry mój antyvirus wykrył problem i nagle wyskoczył komunikat i tak jest cały czas. Wyświetla mi się on co kilka minut a jak kliknę na ok lub krzyżyk to wyświetlają mi się biblioteki. Czyściłem rejestr ccleanerem i kiedyś było opisane żeby coś tam w rejestrze zmienić w hkey_local_machine to to zrobiłem. Wyłączałem programy w msconfig. Już nie wiem co robić
Link do komunikatu: https://i.imgur.com/OiYc8io.jpg


(krystian3w) #2
  1. jaki antywirus - czy to on się próbuje uruchomić na screenie?
  2. jaka wersja bitowa systemu - Jak ustalić, czy na komputerze jest uruchomiona 32- czy 64-bitowa wersja systemu operacyjnego Windows
  3. co to za program na Windows 7 próbujesz otworzyć z przełącznikiem “-a” jak nie jest to startujący antywirus
  4. pokaż co radzono zmienić w “hkey_local_machine” - link do poradnika / tematu z forum mile widziany.

(revible) #3
  1. Avast raczej nie on próbuje uruchomić
  2. 64 bit
  3. ogólnie ja nie prubuję tego odpailić tylko sam system
  4. http://i.imgur.com/ribkWk9.jpg
    hkey_local_mahine/software/microsoft/windows NT/CurrentVersion/Winlogon/i w Userinit w pisać: C:\Windows\system32\userinit.exe,
    nie pomogło po za tym to miałem

#4

próbuję


(krystian3w) #5

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows - zobacz czy wtedy dalej występuj problem.

W Avast bym zobaczył pliki kwarantanny i jak się da to raport co wykrył.


(revible) #7

W kwarantannie programu Avast nie ma nic co by mnie interesowało


(krystian3w) #8

- może ktoś odnajdzie coś co startuje z systemem i potem uruchamia się co kilka minut.