Problem z uruchomieniem,folder .jenny


(Witekd1) #1

Witam.

Miałem dziś problem z uruchomieniem kompa-nie pomagała zmiana trybu uruchamiania.

W końcu się udało ale trochę muli.

Skanowanie avastem i m.anti malvare nic nie wykazało,natomiast znalazłem pusty dziwny folder .jenny .

program bluescreenview otwiera się ale nie pokazuje nic.

Proszę o sprawdzenie logów i ewentualną pomoc.

http://wklej.org/id/644644/

http://wklej.org/id/644646/

Pozdrowionka


(Spandau) #2

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Skanuj. Raport ze skanowania podaj na forum


(Witekd1) #3

Witam.

logo z OTL

http://wklej.org/id/644717/

http://wklej.org/id/644718/


(Spandau) #4

Witaj

Pobierz SystemLook (SystemLook) http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.html Wklej do niego

Klikasz Look pokaż log na forum


(Witekd1) #5

log według instrukcji

http://wklej.org/id/644746/


(Spandau) #6

Więc tak jeśli usuwamy ten folder .jenny , to:

Proszę utowrzyć nowy punkt przywracania systemu oraz wykonać kopię kluczy rejestru

Start - w pole Wyszukaj programy i pliki wpisujesz regedit i z prawokliku Uruchom jako administrator Idziesz do klucza

KEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts

Znajdź i usuń .jenny Idziesz do klucza

HKEY_USERS\S-1-5-21-49918677-347469609-3516032531-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts

Znajdź i usuń .jenny

Następnie usuń przez Shift + Del folder C:\Users\Witek\ .jenny Restart komputera i zobacz czy się odtworzył


(Witekd1) #7

Punkt przywracania i kopie kluczy zrobione,ale nigdzie nie widzę :oops: tych kluczy .jenny do usunięcia


(Spandau) #8

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Witekd1) #9

log z usuwania

http://wklej.org/id/645406/

po usuwaniu

http://wklej.org/id/645411/

extras

http://wklej.org/id/645414/


(Spandau) #10

To nie jest prawidłowy zapis

Jeszcze raz Uruchom OTL klikasz Nic

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Skanuj. Nowy raport ze skanu pokaż na forum


(Witekd1) #11

poprawiony raport

http://wklej.org/id/645428/


(Spandau) #12

Po restarcie występuje ten problem Później jest dobrze

Uruchom OTL klikasz Sprzątanie

Proszę sprawdzić dysk na obecność błędów HDTune http://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Pro ... 12177.html odczyt Smart oraz ErrorScan Niech sprawdzi te odczyty ktoś kto się na tym zna.


(Witekd1) #13

Spandaupol

WIELKIE DZIĘKI =D> za pomoc i poświęcony czas.

Pozdrawiam


(Spandau) #14

Z tego odczytu który podałeś tutaj problem-uruchamianiem-sprawdzenie-dysku-t471059.html wygląda (to tylko moja opinia) że kabelek sygnałowy do wymiany


(Witekd1) #15

Spandaupol jeszcze raz DZIĘKUJE :biggrin:

kabelek już zamówiony,faktycznie przy dysku wtyczka słabo się "trzyma"