witam wszystkich. mam tu taki problem. coś mnie podkusiło i zainstalowałem sobie kompozycje Windows 7 na XP. kiedy chciałem to odinstalować, to wyskoczył problem, zanikł pulpit. po tym zaniku ctrl+alt+del /wywołanie exploler.exe i pulpit się pojawił, natomiast system się już nie zamyka ani nie restartuje z komendy. tylko hard reset wchodzi w grę. podczas uruchamiania się systemy wyskakuje błąd VALUE CREATION FAILED "AT LINE 80
proszę was o podpowiedź jak się tego dziadostwa pozbyć, bo instalować nowego systemu jakoś mi się nie chcę
Witam.Spróbuj przywracanie systemu w trybie awaryjnym czyli przy włączeniu kompa trzymaj przycisk F8 i wybierz tryb awaryjny,przed pokazaniem sie pulpitu wyskoczy okienko czy chcesz kontynuować pracę w trybie awaryjnym czy przywrócić system i klikasz na “nie”(jak pamiętam a jeśli nie pamiętam to niech mnie ktoś poprawi ).może coś pomoże bo w trybie awaryjnym nie działają stery jak i kompozycje.powodzenia
PS.Jeśli wszystko zawiedzie to zrób tzw.nakładkę systemu.Nakładka jest bezpiecznia i nic nie stracisz(pliki,programy etc.)tutaj masz instrukcje:
niestety z awaryjnego też nie chciało się uruchomić. opcji R naprawy spod instalki w tej wersji windy nie ma. pojechałem formata 25 min i było po problemie.