Problem z uruchomieniem kompa, po chwili gaśnie


(Mb Gl) #1

Witam!

Poskładałem komputer z tych części:

Intel Core2Duo E6300

Asus P5B

Galaxy 7600GS 256MB

Goodram 512 800

Zasilacz Chieftec 450w

I gdy nacisne power włącza się i wyłacza po sekundzie, zdążą się jedynie wszystkie wentylatory zakręcić i to wszystko bo się wyłącza. Próbowałem właczać z odłączonymi wiatrakami,dvd i ramem, i nic zawsze tak samo po sekundzie gaśnie. Nie mam pojęcia co to może być


(Members92) #2

Komputer Nowy ,używany ??Jeśli jest Nowy i masz na niego to pędz do servisu i im głowe zawracał bo od tego oni są.A tak pozatym to wydaje mi sie ze to może być wina zasilacza.Jeżeli masz taką możliwość to sprawdż zasilacz np u kolegi i zmierz mu napięcia.Tylko pamiętaj że napięcia mierzy sie Miernikiem a nie programami typu Everest bo one w kwestii napięć wyświetlają głupoty.Sprawdz z tą zasiłką a jak to nie pomoże to będziemy dalej kobminować.

POZDRAWIM :)! MEMBERS92


(squeet) #3

Proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif


(McDracullo) #4

Na poczatek reset BIOSu.

Po dociskaj wszystki wtyczki zasilania.

Jak skłądali Ci go w sklepie to poginaj do nich :wink:


(Mb Gl) #5

Kompa sam składałem. Bios resetowałem. Sprobuje z innym zasilczem chcociaz watpie ze jest to wina zasilacza


(Błażej) #6

Więc najlepiej rozłóż i spróbuj powoli, porządnie, poskładać go ponownie.

Może mieć poniedociskane ramy, grafe, wtyczki od zasilacza.


(McDracullo) #7

Odpal też zailacz na "sucho". BEz podłączania do niego żadnych elementów. (na wtyczce 24pin odnajdź przedów czarny (dowolny) - masa i zielony). Połącz je za pomocą zworki (możesz ją łatwo zbuidować np. ze zszywacza). Jeśli się nie zakręci to podłacz jakieś obciązenie (np. dysk twardy) i powtórz uruchomienie idle. Jesli dalej to samo to problem lezy w zasilaczu.

O ostrożności mówić nie muszę? Zworka ma być włożona przed podpięciem zasilacza do pradu.


(Whiteangel11) #8

miałem ten sam problem wymienili płyte główną zasiłke i wraca z serwisu i dalej nie działa Teraz drugi raz do serwisu poleciał! Zrobili po tygodniu. Wysiadła sonda do mierzenia temperatury proca


(McDracullo) #9

Która jest na płycir głownej, którą wymienili wcześniej tak? Ciekawe. 2 egzemplarze, 2 trafione. :?