Problem z uruchomieniem komputera, prośba o sprawdzenie logów z FRST

Mam problem z uruchomieniem komputera. Proszę o sprawdzenie logów z FRST.
Addition.txt (64,0 KB)
FRST.txt (121,3 KB)
Shortcut.txt (43,4 KB)

Sprawdziłem też programem Autoruns i brakuje kilku plików systemowych czy może to mieć też wpływ na uruchomienie komputera?

Ponadto brakuje jeszcze (czego nie dodałem na screenshocie) „\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\USO_UxBroker To zadanie wyzwala ponowne uruchomienie systemu po zainstalowaniu aktualizacji. File not found: C:\WINDOWS\system32\MusNotification.exe” oraz „Adobe Type Manager File not found: atmfd.dll”
i jeszcze wartości w rejestrze „HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\Currentversion\Drivers32” "MidisrvTransferComplete File not found: "

Proszę o pomoc, bardzo potrzebuje naprawy, komputer bardzo jest potrzebny do pracy.

„Problem z uruchomieniem komputera” wyklucza się ze „sprawdziłem programem Autoruns”. Powiedz coś więcej.

Poza tym standard, odpal sfc /scannow i poproś o auto-naprawę systemu za pomocą DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth.

Nie chcę się uruchomić normalnie tylko zawsze jest uruchamianie w nieskończoność i następnie, gdy wyłączę go przyciskiem to Windows proponuje próbę automatycznej naprawy i klikam pokaż więcej opcji, a następnie naprawa układu UFI czy UEFI i po kolejnym uruchomieniu i odczekaniu dłużej niż zwykle uruchamia się normalnie.

@wielkipiec
Zrobiłem to, co napisałeś, żeby zrobić.
Wstawiam nowe logi FRST po wykonaniu tej czynności, bo problem dalej występuje.
@iJuliusz pomożesz?
Addition.txt (68,3 KB)
FRST.txt (120,7 KB)
Shortcut.txt (43,4 KB)

Witaj @Ercykl

Widać w logach użycie programów modyfikujących Windows, ale są też programy do pobierania sterowników.

Mogę wrzucić skrypt naprawczy, ale nie mam pewności, że próba użycia od razu rozwiąże problem.

1. Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\PawełPc\Desktop\Farbar Recovery Scan Tool
    fixlist.txt (4,7 KB)
    „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  2. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  3. Po restarcie wklej plik wynikowy.
  4. Pobierz ADWCleaner
  5. Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
    Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść
  6. Wklej plik wynikowy.

Pozdrawiam serdecznie
Juliusz