Problem z uruchomieniem komputera


(D74701) #1

Witam,

Mam problem z uruchomieniem komputera.

Komputer podłączony jest do listwy przy biurku, zasila ona kompa, głośniki itd.

Żeby komputer się uruchomił muszę włączyć listwę odczekać chwilę, szybko ją wyłączyć i włączyć ponownie dopiero po tej "operacji" działa przycisk power w komputerze.

Gdy się włączy wszystko działa normalnie.

Może ktoś wie czym to może być spowodowane? Proszę o POMOC!


(Kupuj) #2

podaj dokładną budowę kompa , zasilacz i inne podzespoły …


(rgabrysiak) #3

A jak podłączysz komputer bezpośrednio do gniazdka to problem też występuje?


(D74701) #4

Gdy komputer dostanie prąd zaczyna się świecić i wydaje dźwięk jakby normalnie pracował, ale włączyć się niechce :frowning: Niezależne czy podłaczam bezpośrednio do gniazdka czy do listwy.

Dodane 16.07.2013 (Wt) 19:24

Procesor AMD ATHLON II 640 4x 3.0

4 GB Ram

Zasilacz FORTRON 350W

Dysk Hitachi 500 GB

Grafika ATI Radeon 5450 HD 1GB


(stanj23) #5

Wygląda na to że masz problem z zasilaczem w kompie.


(D74701) #6

Czyli zepsuty??

Da się coś takiego naprawić? Czy kupować nowy?


(stanj23) #7

Najlepiej rozbierz go i zobacz czy kondensatory są spuchnięte, lub rozerwane. Jeżeli są to naprawa chyba się nie opłaca. Najlepiej by było pożyczyć od kolegi i sprawdzić czy komputer działa poprawnie.


(Dimatheus) #8

Hej,

Jeśli podmianka zasilacza nic nie da, to kolejnym winnym może być płyta główna komputera. Swoją drogą, podaj i jej model.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kupuj) #9

Miałem podobny problem , tylko po włączaniu zasilania komp sam się odpalał i wyłączał

Udawało mi się go uruchamiać po kilku podejściach, aż w końcu tak mi się udało że poszła kupa dymu i ognia z zasilacza :o

Także stawiam na zasilacz 100% ;]

Pozdrawiam :slight_smile:


(D74701) #10

Dzięki za pomoc :slight_smile: