Problem z uruchomieniem Laptopa! Miganie akranu brak automatycznej naprawy


(glokuss) #1

Witajcie, zaszła trochę dziwna sytuacja… Resetowalem swój komputer ponieważ wystąpiło na nim ostatnio trochę błędów, wiec dobra, wszystko zresetowane tylko język jakoś dziwnie zmienił się na angielski, pogrzebalem w ustawieniach i ustawilem na polski gdzie potem zaznaczylem jakieś 2 “kwadraciki” żeby system został spolszczony i cos (czego nie pamiętam) gdzie pisało “user” wtedy system poprosił o ponowne włączenie, i tak zrobiłem. Niestety od tej pory jest ciągle to samo. W sensie ląduje się wszystko (jest animacja ladowania) po czym potem się wyłącza i ekran zaczyna migotac z takiego ciemnego szarego (tak było zawsze pod koniec ladowania, potem uruchamial się system) na czarny . Kiedy chciałem wymusić automatyczną naprawę na laptopie czyli włączanie go i wyłączanie z zasilania, (3 razy) zawsze tak robiłem i działało, to teraz wyskakuje tylko odzyskiwanie i mam dostęp chyba do biosu (UEFI), do ponownego uruchomienia (nic nie daje) i różne włączania systemu które tez nie chcą dzialać, co mam robić żeby system w końcu się odpalił? Z góry dzięki za pomoc :slight_smile:


(Veers) #2

Oddać laptopa do serwisu.


(glokuss) #3

I nie ma innego wyjścia?


(krystian3w) #4

Z recovery zainstalować na nowo? Live CD / DVD linuksem przekopiować wcześniej dane z dysku jakich nie chcesz utracić.


(glokuss) #5

Tylko jest taki problem, ze gdy chcę wejść w tryb recovery, to nic się nie dzieje. Jaśniej… Naciskając “Nacisnij klawisz F8 aby uzyskac dostęp do ustawień uruchamiania” i następnie F4 (Enable safe mode) system włącza się ale nic więcej, zostaje czarny ekran lekko przeswitujacy na szaro.