Problem z uruchomieniem nowego systemu

Dzień dobry wszystkim.

Postanowiłem przerzucić się na Windows 8 Professional licencjonowany z MSDN. Jednak zauważyłem że mam problem z uruchamianiem się systemu. Może na początku zaprezentuje na czym pracuję

http://pl.msi.com/product/nb/CX640.html

Posiadam w domu dwa te same laptopy i na każdym z nich jest ten sam problem. Otóż. Jeżeli system zostanie uruchomiony ponownie- przez użytkownika lub przy instalacji sterowników itd. Już się ponownie nie załączy. Za każdym razem jak ma wyskoczyć okno logowania ekran robi się po prostu szary- nie czarny bo jest załączony. Ruszanie myszką, klikanie na klawiaturze nic nie pomaga. Muszę za każdym razem uśpić laptopa po czym go przywrócić. Wtedy nagle widzę okno logowania i mogę już normalnie pracować. Problem ten nie występuje jeżeli system zostanie normalnie zamknięty a potem uruchomiony. Jest to dosyć irytująca sprawa z którą nie mogę się uporać. Próbowałem różnych ustawień np. żeby automatycznie logowało mnie do systemu. To nic nie pomagało bo dalej miałem szary ekran a po uśpieniu i przywróceniu widziałem metro ui.

Czy miał ktoś ten sam problem ewentualnie wie jak się z nim uporać?

sterowniki od karty graficznej systemowe,czy aktualizowałeś ze strony producenta ?

Dodane 18.11.2012 (N) 20:24

w ogóle proponuję zaktualizować wszystkie możliwe sterowniki do sprzętu od producenta.

Później napisz czy dalej występuje to samo, czy mnie.

Lapek posiada system Nvidia Optimus i mam w nich Intela 3000 i geforca 520m. Wszystkie sterowniki są pobrane w najnowszej wersji ze stron producenta. Problem jest wciąż ten sam.

Edit.

Znalazłem dzisiaj coś takiego

http://event.msi.com/2012/windows8/index.html

widzę że mój model nie ma wsparcia przez MSI. Myślicie że właśnie nad tym pracują czy coś w tym stylu?

Z drugiej strony Win8 powinien chodzić normalnie nie zależnie od prac MSI

Dodane 20.11.2012 (Wt) 23:40

Bump.

Właśnie przeinstalowałem system na swoim laptopie i teraz u mnie w ogóle się nie uruchamia. Ciągle mam szaro-czarny ekran. Ale to jest irytujące i nie mam zielonego pojęcia co mam z tym zrobić.