Dzień dobry wszystkim.
Postanowiłem przerzucić się na Windows 8 Professional licencjonowany z MSDN. Jednak zauważyłem że mam problem z uruchamianiem się systemu. Może na początku zaprezentuje na czym pracuję
http://pl.msi.com/product/nb/CX640.html
Posiadam w domu dwa te same laptopy i na każdym z nich jest ten sam problem. Otóż. Jeżeli system zostanie uruchomiony ponownie- przez użytkownika lub przy instalacji sterowników itd. Już się ponownie nie załączy. Za każdym razem jak ma wyskoczyć okno logowania ekran robi się po prostu szary- nie czarny bo jest załączony. Ruszanie myszką, klikanie na klawiaturze nic nie pomaga. Muszę za każdym razem uśpić laptopa po czym go przywrócić. Wtedy nagle widzę okno logowania i mogę już normalnie pracować. Problem ten nie występuje jeżeli system zostanie normalnie zamknięty a potem uruchomiony. Jest to dosyć irytująca sprawa z którą nie mogę się uporać. Próbowałem różnych ustawień np. żeby automatycznie logowało mnie do systemu. To nic nie pomagało bo dalej miałem szary ekran a po uśpieniu i przywróceniu widziałem metro ui.
Czy miał ktoś ten sam problem ewentualnie wie jak się z nim uporać?