Problem z uruchomieniem! prosze o pomoc

Witam. natknalem sie na pewien problem, gdyz dzis jak wlaczylem komputer to nawet szybko te paski przeszly pod logime win Xp ale pozniej juz bylo duuzo gorzej. Jakies 2 minuty czekalem na niebieski ekran “zapraszamy” a potem caly pulpit tez z 2 minuty sie wlaczal. Pasek zadan to samo! Jak juz sie wszystko zaladowalo to jest oki. Najciekawsze jest to , ze te paski pod logiem Xp ida szybko (chyba 5 paskow) a od “zapraszamy” to klapa! wklejam log na wszelki wypadek ale liczy na jakies propozycje roziwazania tego problemu…

Log jest czysty :slight_smile:

Możesz odsintalować Desktop Messenger od Logitecha :slight_smile:

Przeczyść rejestr (polecam do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344), zrób defragmentację, oraz przejrzyj: Optymalizacja XP

Wejdź: Start --> uruchom --> msconfig i w zakładce uruchamianie odznacz (według Ciebie) niepotrzbne przy autostarcie programy :slight_smile:

ja juz to wszystko robilem…to jest najgorsze! Juz wieszkosc progragrmow czyszczacych przejechalem, avastem robilem, optymalizacja xp tez! Defragmentacje zrobilem i nadal to samo. JA juz nie wiem co robic…a co do logitecha to jak cos kiedys usuwalem to mi nie dzialaly dodatkowe przyciski na klawie…wiec wole nic nie tykac…

Tak więc muszę Cię zmartwić: masz tylko dwa wyjścia - przywracanie systemu lub formatowanie dysku (chyba, że już próbowałeś to robić).

HEhe format to jasne ze naprawi problem ale nie o to tu chodzi;) A z tym przywracaniem to co konkretnie?

Tempest - w czym według Ciebie pomoże przywracanie systemu?

patrykkam - sprawdź w menedżerze zadań (ctrl + alt + del) czy nie ma procesy, który zajmuje podejrzanie dużo pamięci :slight_smile:

Start >>> Uruchom >>> msconfig >>> w zakładce Uruchamianie wyłącz te wpisy.

plik usuń ręcznie a wpis HJT

Odinstaluj w całości Desktop Messenger i SetPoint, po tym HJT usuń wpisy O18