Witam, dzisiaj podczas gry w CS:GO, zacięło mi na chwilę komputer i wyskoczyły dziwne fioletowe piksele na monitorze, po czym ekran zrobił się czarny i nic nie dało się zrobić, więc zresetowałem go z klawisza. Od tamtej pory system nie chce wystartować, wyskakują mi dziwne szlaczki i coś podobnego do “martwych pikseli”. Komputer w trybie awaryjnym pracuje normalnie, bo już próbowałem. Nie mam pojęcia co to może być i jak go normalnie odpalić, a przy starcie gdy chce wejść e BIOS-a to też mam te dziwne szlaczki i nie da rady tam nic zobaczyć.
Niestety czeka Cię wydatek zakup nowej bądź używanej karty graficznej. Napisz model płyty głównej a najlepiej konfig kompa wtedy coś doradzimy i jakim budżetem dysponujesz.
Z takim budżetem to się określ czy chcesz nowego kompa bez problemu się złoży fajny zestaw czy wydać powiedzmy 500zł na kartę i zasilacz (też polecam wymianę pewnie przez niego poszła karta). Napisz czy karta graficzna może być używana jeżeli zdecydujesz się jednak wydać max 500zł.
Jakbyś przeczytał post wyżej to może bym Ci odpowiedział. Budżet, nowa, używana pamiętaj zasilacz też powinieneś zmienić decyduj napisz czy sama karta czy z zasilaczem.