Witam.
Po odpaleniu laptopa wyskakuje “Trwa ładowanie plików przez system windows…” , a następnie pojawia się okno Menadżera rozruchu systemu Windows i komunikat “System Windows napotkał problem podczas komunikowania się z urządzeniem podłączonym do tego komputera…”
Stan 0xc00000e9
Informacje: Wystąpił nieoczekiwany błąd wejścia/wyjścia.
Nie mogę wejść w tryb awaryjny; jedynie przez wciśnięcie małego przycisku recovery w laptopie odpalam bios i dysk wykrywa , ale próbowałem odpalić z płyty Windowsa to odpala się instalacja , ale potem pojawia się komunikat , że nie wykryto żadnego dysku (nie pojawiają się żadne partycje itp…) Co mogło się stać?
Dysk padł? Chyba nie skoro w BIOSie wykrywa, proszę o pomoc , pozdrawiam.
Żadna z opcji napraw nie funka , czytałem o problemie i nic nie działa z tym plikiem cbd zbytnio nie da się nic zrobić , nie będę go rozkręcał ponieważ laptop nie jest mój , coś jeszcze da się zrobić? pozdrawiam.
Miałem identyczny problem, tylko że z Win 10. Ten sam komunikat. Winowajcą okazał się dysk. Pech chciał, że bad sector siadł akurat na MBR i po frytkach. Nawet naprawa nie pomogła, ponieważ narzędzie na samym starcie zaczęło sprawdzać MBR i non stop próbowało odczytać to miejsce - bez skutku. R.I.P. Hitachi 500 GB 5400 RPM. 2008-2017.