Problem z uruchomieniem Win 10 [PILNE]

Witam serdecznie. Po zwykłym wyłączeniu komputera chciałem go włączyć po 3 godzinach. Włączam, a tu co widzę?? Automatyczną naprawę i nie możność ukończenia. Mówię sobie:

No jasna choinka. System padł???

Nie chcę reinstalować OS’u. Załączam log CBS:
CBS.log (1,5 MB)

Da się to jeszcze odratować?? Próbowałem z poziomu zabootowanego komputera z pendrive’a uruchomić:

sfc /scannow

ale nic nie wykryło.
Jest to pilne, bo potrzebuję komputera do pracy!!
Z góry dzięki :slight_smile:

Tryb Awaryjny też się nie uruchamia?

Po wciśnięciu Power na obudowie pojawia się logo Tuf Gaming, a pod spodem “uruchamianie automatycznej naprawy” lub podobnie.

Słyszałem coś o poleceniu DISM, ale nigdy nie korzystałem.

Tryb awaryjny nie startuje. :frowning: Da się coś zrobić??
Wydaje mi się, że to bootloader, albo jakiś sterownik. Tyle, iż nic nie robiłem.

Wejdź do BIOSU i zobacz czy można podać ponownie poprawną ścieżkę bootowania ?

I ja miałem wczoraj pierwszy BSOD na 10ce. WhoCrashed wskazał na winę sterów od wi-fi Intela

Pendrajw z instalatorem Win10, zbootowanie i w kolejnym oknie zamiast “Zainstaluj teraz” wybierz “Napraw komputer”. Potem w dalszym oknie wybierz “Naprawa podczas uruchomienia”. Może to coś pomoże?

Nie dało nic, ale pojawiły mi się bsod’y. Załączam plik z naprawy:
SrtTrail.log (190,3 KB)

Niestety, ja nie widzę innego sposobu jak tylko reinstalacja systemu. Może coś ktoś inny? :thinking:

No żesz! Normalnie szok i masakra! Linuxa łatwiej naprawić.

Z tego wszystkiego wywnioskowałem, że problem leży albo w rejestrze, albo w plikach, ktore są zawarte W:

c:/windows/config

Próbowałem użyć Przywracania Systemu, ale dostaję taki kod błędu, jaki jest na zdjęciu:

Zaorałem i postawiłem system od nowa. Temat do zamknięcia.