moj problem dotyczy sterowników Siemens USB Connectivity.
Od dość dawna mam siemensa c65 zaś na komputerze posiadam naprawde duży zbiór ciekawych theme, tapet, dzwonków, gier itp.
jako ze chcialem sobie owe bajerki wmontować w telefon kupilem kabelek USB do siemensa firmy BLUE STAR
sterowniki zawarte wraz z kabelkiem wogole nie działaja (przy podłączeniu telefonu w glośnikach słysze Dzwięk błędnie wykrytego sprzętu (czy jakos tak. 3 krótkie niskie tony)
Przeszukałem wszystko co bylo mozliwe wlacznie ze Strona siemensa. na kilku innych forach były linki do sterowników ale nie dzialały.
Poszukuje SIEMENS USB CONNECTIVITY zadne inne strowniki nie wchodza w gre (mam juz chyba z 10 roznych na kompie i nic).
kabelek działa bo w jednym z serwisów mi go sprawdzali. nie stać mnie na oryginalny kabelek siemensa za 190 złoty (lub taniej na allegro ale za min. 100 bedzie)
pozdrawiam i dziekuje za jakakolwiek pomoc.
Temat zamiescilem w “telefonia Komórkowa”. chcialem go dac do “problemy” ale chyba niezbyt by tam pasłował. jesli sie myle to prosze Moda o przeniesienie go w poprawne miejscie
Przede wszytkim nie wierz serwisom i sprawdź sam czy telefon widzi kable. Podłącz go do telefonu (tylko, do komputeria nie), wstukaj *#06# , kliknij “Więcej” - pokaże się długa lista, odszukaj pola “Acc” i napisz co zawiera.
Hmmm… DCA-540… najgorszy typ kabla (bez obrazy). Co do sterowników. Mogą nie chodzić dlatego że jak sam powiedziałeś masz zainstalowanych 10. Odinstaluj wszystkie (bo tak może być konflikt) i zainstaluj jedne (najlepiej te które dostałeś z kablem), po czym zrestartuj kompa.
co do tych sterowników na płycie. po ich zainstalowaniu i restarcie kompa komputer pokazuje okienko z instalacja “siemens USB Connectivity” i bach. sie pobawilem.
no i tak… mam siemensa c75. Kupilam kabel usb z plytka ze sterownikami… plytka poszla w czorty, i nie mam jak teraz jak podlaczyc jej do kompa. Po podpieciu kabla do telefonu, w tym polu “Acc” nie pojawia sie nic, jest tylko “none”. Ale pod linuksem mojemu bratu udalo sie to zrobic, natomiast w Windowsie sie nie da (= ja nie umiem)
To jest oryginalny kabel USB? Czy jakaś podróbka firmy “no-name”? Skoro w polu “Acc” nie pokazuje się symbol kabla, to masz pecha, bo albo wydałeś niepotrzebnie pieniądze na kabel, który jest zepsuty, albo coś jest nie tak z telefonem. To drugie można wykluczyć podłączając inny kabel i sprawdzając czy telefon go widzi.
ok mam sterowniek i co mam z nim zrobić. .w ogóle mam płytke instaluje , a póżniej gdy podłanczam kabel to komp nie chce go odnaleźć w programach.a znacie jakiś link na ten sterownik dla DCA-540?a jak sie ma sterownik to co dalej?
Ja się zapytałem “Jakiego programu używasz do komunikacji telefonu z komputerem?”.
Jeśli chodzi o DCA-540 to nie jest o emulowany na porcie COM (w przeciwieństwie do DCA-510). Jego natura jest już to że sprawia problemy, nie tobie pierwszemu i nie ostatniemu.
Jesteś pewien, że to kabel oryginalnie wyprodukowany przez firmę SIEMENS czy jakąś no-name? Bo to olbrzymia różnica. Sam mam kilka kabli, wśród nich zarówno Siemensa, jak i firm trzecich.