Kłaniamy się forumowiczom,
problem polega na tym, że system po wejściu w uśpienie/hibernacji, gdy pozostawię go bezczynnym, nie wybudza się ani po kliknięciu dowolnego klawisza klawiatury, ani przy użyciu myszki.
Pozostaje tylko zresetowanie komputera klawiszem na obudowie.
Zacząłem szukać informacji w Internecie w tym na forum DP, ale niewiele to przyniosło korzyści.
Do tej pory zrobiłem ( w kolejności zdarzeń ):
- zmiana ustawień bios ( Power ON: enable dla urzadzęń USB )
- sprawdzenie bios pod kątem aktualnej wersji ( najnowsze wydanie )
- sprawdzenie ustawień w menadżerze urządzeń ( klawiatura i myszka ze zgodą na wybudzanie/ wyłączona opcja odcinania zasilania dla USB w celu oszczędności energii )
następnie:
- zmiana ustawień uśpienia w Panelu Sterowania: Ekran: 15 minut, Uśpienie: Nigdy
- zmiana w rejestrze atrybutu “Limitu czasu nienadzorowanego uśpienia systemu” oraz ustawienie wartości w “Planie Zasilania” na 200 minut.
Efekt końcowy jest taki, że Win10 i tak stara się uśpi komputer, mam sygnał dźwiękowy odłączenia peryferyjnych urządzeń USB… I tu wyskakuje bluescreen, a komputer się resetuje.
Czy ktoś miał podobny problem? Czy ktoś rozwiązał podobny problem.
Jestem świeży na forum i nie do końca mogłem ogarnąć panel Wyszukaj, wiec proszę bez ataków jeżeli podobny temat był już wałkowany. ( będę wdzięczny za ewentualny odnośnik)
Pozdrawiam,
CzSE