Problem z ustawieniem dzwięku na 5.1


(Wladek1712) #1

Witam.Mam Win Vista x64 i na mojej płycie Asus M2N-Sli Deluxe nie mogę ustawić głosników 5.1 tak aby grały wszystkie.

Dzwiękówka to SoundMax Adi1988b.Zainstalowałem najnowsze stery ustawiłem konfigurację na 5.1 ale grają tylko dwie przednie satelity.

Gdy chcę przetestować głośniki przez konsolę nie słyszę dzwięku w ogóle.A np. w WMP działa(ale tylko 2 głośniki)Na mojej starej karcie SB Audigy wszystko było ok.Ogólnie głośniki grają bardzo cicho.

Teraz udało mi się zrobić tak że przy testowaniu działają wszystkie głośniki(choć cicho) ale w odtwarzaczu grają tylko 2.


(Asterisk) #2

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na konkretny.

Inaczej temat poleci do śmietnika.


(kamil_w) #3

Musisz gdzieś w ustawieniach włączyć Stereo Surround, ale nie pytaj mnie gdzie bo nie mam pojęcia. Nie miałem styczności z tą kartą dźwiękową.


(Wladek1712) #4

Miałem taką opcję na SB ale teraz nie ma czegoś takiego.


(Misiek Cortez) #5

To chyba jest wina karty dzwiekowej ale nic nie wiadomo to jest karta 5.1 czy 7.1??


(Wladek1712) #6

7.1 integra .Płyta jest nowa ma 2 miechy.

Teraz z tylnych satelit wydobywają się tylko ciche zniekształcone dzwięki.


(Misiek Cortez) #7

zrob screena ustawien karty dzwiekowej i zobacz czy w czasie grania w gry cos slychac z tylnych satelit


(Wladek1712) #8

Nie ma za bardzo czego robić screena.Jest tylko ustawienie na 5.1+ jakieś ulepszenia.Włączyłem wypełnienie głośników i zarządzanie tonami niskimi.Innych ustawień nie ma.