Problem z ustawieniem marginesów dolny / górny / prawy / lewy na 2.5 cm w Word 2003

Witam,

Od paru dni mam problem z Plik > Ustawienia Strony w Word 2003. Po otwarciu Word 2003 zawsze mam takie ustawienia marginesów jak na screenie poniżej

Ustawienia%20Strony

Mimo zmian na domyśle ustawienia wartości takie jak: margines dolny / górny / prawy / lewy na 2.5 cm to pojawia się taki monit jak na screenie poniżej

Napraw%20%26%20Ignoruj

Mimo że dam ignoruj to owszem na czas edycji i zapisu będę miał margines dolny / górny / prawy / lewy na 2.5 cm ale jak już wyjdę z edytora Word 2003 i wejdę ponownie to wartości wracają do takich jak na pierwszym screenie.

W czym może to być problem i jak ustawić na stałe wartości dla margines dolny / górny / prawy / lewy na 2.5 cm tak jak to było jeszcze parę dni temu?.

Word odczytuje zainstalowaną drukarkę i ustawia marginesy według niej. Widocznie Twoja drukarka potrzebuje większego marginesu (jednego z nich).

Przyznam że drukarkę mam tą samą od dłuższego czasu, drukowała było wszystko OK, a nagle się tak porobiło jak napisałem powyżej i za nic nie mogę dojść ładu żeby powrócić do tego co było przed.

Może na nowo zainstaluj drukarkę.

Doszedłem ładu i składu co było powodem że te marginesy się tak pozmieniały.

Znalazłem w Sieci zmiankę że Word 2003 może niekiedy mieć błąd / problem z szablonem Normal.dotm który znajduje się w C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Dane aplikacji\Microsoft\Szablony.

Szablon Normal.dotm należy usunąć, a Word 2003 utworzy sobie ponownie szablon Normal.dotm już ze standardowymi marginesami takimi jak mają być i problem jest rozwiązany.