Witam, mam problem z ustawieniem typu połączenia sieciowego na win7.
Otóż komputer stacjonarny domyślnie korzysta z połączenia bezprzewodowego Wi-fi, co jest dla mnie uciążliwe gdyż jestem graczem. Gdy nikt nie korzysta z Wi-Fi w domu, wyłączam router od Wi-fi TP-LINK ( mam jeszcze drugi router światłowodowy RAISECOM), dzięki czemu mój komputer automatycznie przełącza mnie na połączenie przewodowe przez kabel. Gdy włączę jednak router od Wi-fi niestety mój komputer z powrotem przełącza mnie na połączenie bezprzewodowe przez Wi-fi. Chciałbym ustawić typ połączenia na przewodowe kablem, by było cały czas jako domyślne na moim komputerze, a router z Wi-fi cały czas sobie chodził, jednak jestem już bezradny, gdyż nie wiem jak to zrobić. Czytając fora nie znalazłem rozwiązania na mój problem. Czy jest możliwość rozwiązania mojego problemu z poziomu komputera?
start -> menedżer urządzeń
Znajdź na liście kartę sieciową wifi (oczywiście będzie w kategorii karty sieciowe), kliknij prawym przyciskiem i z menu wybierz wyłącz.
Przed połączeniem z wifi oczywiście musisz pamiętać o włączeniu karty.
Wyłączyłem kartę sieciową i automatyczne przekierowanie na połączenie przewodowe nie wystąpiło System informuje że Nie ma dostępnych połączeń i abym włączył kartę sieciową.
Jeżeli trzeba to mogę podać jak podpięte są oba routery.