Problem z ustawieniem WiFi na Router NETGEAR WGR614

Część wszystkim.

Jak w temacie - jestem posiadaczem routera NETGEAR WGR614 , mam problem z odpowiednim skonfigurowaniem sieci bezprzewodowej - czy są jacyś użytkownicy ,którzy z niego korzystają ?

Mój problem polega na tym,że udało mi się bez problemu ustawić sieć bezprzewodową - nazwę ,hasło ,mój laptop widzi tą sieć , akceptuje hasło ,jednak nie łączy z siecią , po prostu Win 7 64 bit - z którego korzystam zaczyna wyszukiwać rozwiązania problemu . Mógłby ktoś napisać które ustawienia pozostawić włączone ,a które wyłączone ,albo jak to zrobić , może jakiś tutorial ?

Dziękuję i pozdrawiam.

nie mam tego routera, ale sprawdzilbym na poczatku czy masz ustawione dhcp w routerze i w ustawieniach sieci, zobacz tez czy przypadkiem nie powlaczales opcji bezpieczenstwa np. przydzielanie IP na podstawie MAC.

Siema,ja posiadam taki routerek i jest super śmiga jak błyskawica .

zresetuj modem wypnij obydwa rj45 i po kolei wtykaj wpierw modem - router następnie router komputer

zaloguj sie na 192.168.1.1 następnie sklonuj MAC adres karty oczywiście w laptopie musisz mieć włącząną sieć to cos co pokazuje połączenie komp - router - internet i obserwuj musisz poczekać chwilę bo to nie jest jak w piekarni więc cierpliwości

jeżeli to nie wyjdzie to po kreatorze i napewno pójdzie jak błyskawica

piotras86 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

A możesz napisać w jakim celu?

Jeśli chodzi o dhcp to są włączone " use router like dhcp server" i IP jakie ma przydzielać . Ta opcja ma być włączona ,czy ją wyłączyć ?

Dodane 07.03.2010 (N) 19:48

Temat nadal aktualny… :slight_smile:

Problem polegał na tym ,ze mój dostawca Internetu nadawał nam odgórnie MACa ,którego nie możemy zmieniać ,a gdy w opcjach routera zmieniam MACa na MAC mojego komputera ( który nie jest komputerem na którym był konfigurowany i na którego jest zapisany MAC ) to pokazywał się problem i wyłączało Internet , dlatego chyba jest sytuacja patowa i nie da się ustawić WiFi.

Dodane 29.03.2010 (Pn) 14:17

Czy na prawdę nikt nie potrafi pomóc ?