Witam, bardzo proszę o pomoc w sprawie, która wygląda następująco: wczoraj próbowałam usunąć Epic Scale programem AdwCleaner i myślałam, że wszystko poszło dobrze, jednak jak się okazuje, w usługach w msconfig wciąż widnieje jako działajacy. Co zrobić żeby się go pozbyć?
Kolejny problem dotyczy czegoś, co nazywa się Roll Around. W msconfig nazwa tego czegoś to: Service Mgr RollAround i Update Mgr RollAround. Próbowałam to usunąć Spy Hunterem 4 i oczywiście nie pomogło, a jedynie zaszkodziło? Najgorsze, że ten cały Spy Hunter nie chce się odinstalować robiąc to standardowo - odinstaluj program w panelu sterowania.
Poza tym o czym już wspomniałam, mój niepokój budzi też coś, co nazywa się Rezip (widnieje w usługach w msconfig i podobno “działa”). Nie wiem co z nim zrobić, nawet znaleźć go nie mogę, a jednak jest…
Bardzo proszę o pomoc. Z kwestii technicznych - ściągnęłam FRST 64, ale w oknie, które mi się wyświetliło, brak jednego okienka do odhaczenia (KnownDLLs), nie wiem czy to dobrze, czy źle…
Zrobiłam wszystko i tak: Adobe odinstalowane. Czy coś z nim było nie tak?
Epic Scale ciągle skrycie się uruchamia (widnieje w msconfig). Rezip też ciągle jest. Roll Around zniknęło z msconfig, ale reklamy nadal wyskakują (przekierowania, nowe okna itp.).
Epic Scale zniknęło niestety, Roll Around nie i reklamy oraz przekierowania nadal wyskakują (korzystam tylko z Chrome). Resztę zrobiłam według wskazówek.
Właśnie zauważyłam, że Spy Hunter nadal widnieje w Panelu sterowania…
Zrobiłam tak jak mi poradziłeś i dodatkowo włączyłam Adblock w Chrome. Póki co reklamy nie wyskakują, ale jednak chcialabym trwale usunąć Roll Around i Spy Huntera. Bardzo proszę o pomoc.