marekl
(Marek Ludwig)
20 Listopad 2007 18:55
Witam, posiadam Windows Vista HP i mam następujący problem:
Spakowałem pliki WinRAR’em. Niestety nie mogę teraz tego archiwum usunąć. Pojawia się komunikat: Nie można ukończyć akcji, ponieważ plik jest otwarty w innym programie. Co mam zrobić aby go usunąć. Jest on troche uciążliwy, bo jest on na pulpicie i zajmuje 4,5 GB. Proszę o pomoc.
P.S. Wszystkie programy mam pozamykane.
grand
(grand)
20 Listopad 2007 19:11
Zobacz czy po restarcie problem nie ustąpi :mrgreen:
Możesz też zastosować:
Unlocker 1.8.5
Bezpłatne narzędzie, które pozwala na wykonywaniu operacji (przenoszenie, zamykanie) na plikach lub folderach zablokowanych przez jakieś procesy lub aplikacje. Unlocker integruje się z menu kontekstowym Eksploratora Windows. Aby odblokować plik lub folder wystarczy go wskazać, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję Unlocker. Po jej wybraniu uzyskujemy podgląd przyczyny problemu tj. procesów i aplikacji blokujących element oraz możliwość ich zamknięcia, co pozwala na wykonywanie już dowolnych operacji na pliku lub folderze. Co ważne, do odblokowania elementów nie jest wymagany restart systemu - program przeprowadza całą operację “w locie”.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=59&id=1571
marekl
(Marek Ludwig)
21 Listopad 2007 16:31
Niestety program Unlocker nie pomógł. Pojawia się komunikat: “Brak uprawnień do Debugownia” Program włączyłem jako administrator.
HELP!
–
Thx, musiałem pozmieniać UAC. Dzięki. Sorrki za problem.