Witam.
Mam problem z wysokim użyciem dysku. Cały czas mam użycie w menadżerze zadań 100%. Wykonałem defragmentację dysku i użycie spadło, wszystko było ok dopóki nie włączyłem jakiegoś folderu. System ładuje się dosyć długo, po uruchomieniu windowsa trzeba czekać parę minut zanim można cokolwiek włączyć. Cały czas zużycie dysku wynosi 99%-100%. Próbowałem już różnych sposobów dostępnych w internecie zmniejszających zużycie dysku, lecz bez rezulatów. Windows 8.1 Proszę Was o pomoc i o analizę danych. Pozdrawiam.
System nie wykrywa Windows Defender. Nawet, gdy nie jest używany, to powinien być na liście zabezpieczeń. Poszukam rozwiązania. PDF Architect 5 ma status hidden, po zastosowaniu poniższego pliku, będzie dostępny do odinstalowania.
Zrobisz to dopiero po użyciu ADWCleaner.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Ewelina\Downloads fixlist.txt (25,3 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Pobierz sobie HDTune, zrób test dysku i wklej zakładkę “health” i wykres prędkości - to 2 testy. Kilkuminutowy start raczej wygląda na dogorywajacy HDD.
Po dłuższym czasie użycie dysku zaczyna spadać i komputer przyspiesza ale co jakiś czas ponownie coś go ogranicza zwiększając użycie. Po restarcie długo ‘‘mieli’’, po czasie zaczyna działać ok ale też przez jakiś czas, przynajmniej to wynika z moich pierwszych obserwacji. PDF Architect 5 odinstalowany.
Wklejam też zrzuty z HDTune.
Przy okazji zapytam, czy ktoś orientuje się czemu nie mogę włączyć programu poczta w Windows? Włączam pocztę i pokazuje się tylko niebieskie tło i logo i nic się dalej nie dzieje, można jedynie zminimalizować albo zamknąć.
Jeszcze mam problem z klawiszami funkcyjnymi - działają bez wciśniętego klawisza Fn , aby wcisnąć normalne np. F3 aby coś wyszukać muszę mieć wciśnięty przycisk Fn . Nie mogłem nigdzie znaleźć takiej opcji aby to przestawić.
Z góry dziękuje za pomoc i zaangażowanie w temacie.
Pozdrawiam Serdecznie.